Mikan aloitteesta Lions Club - Oulun terwa hyvällä asialla 
keskiviikko, syyskuu 21, 2011, 11:58 - Tempaukset ja toiminta
Matti Immonen LC - Oulu terwan presidentti ojentaa Raimolle 500e "shekin". LC - Oulun väki olivatkin oikein otettuja tämän tapaisesta avustuskohteesta. Kerrankin oli kuulema realistinen avustus kohde. Usein avustukset ovat menneet johonkin harrastuspiirin toimintaan,nekin todella tärkeitä. Mutta harvoin edm.ollen, on ollut kasvoja suoraan avunsaajaan.Mistä siis oli kysymys;

Raimo oli kysellyt ja etsinyt apuja jo pitkään miten saisi hänelle erittäin tärkeään liikkumiseen olevaan sähköpyörätuoliin avustusta,eli uuden moottorin hankintaa varten. Mihin ei todellakaan ole varaa maksaa pienestä eläkkeestä. Tällaisen tuolin moottori jo yksistään maksaa n. 850 e. Raimon avuksi asiaan riensi jo vuosia vammaisten parissa hyväntekeväisyys - ja vammaistyötä tehnyt Mika Pehkonen.

Mika on Raimon kavereita, ja vuosia mukana monissa riennoissa. Ja asia lähtikin heti sitten etenemään. Mika otti selvää eri mahdollisuuksista, ja ajatteli voisiko LC - Oulun terwa mahdollisesti lähteä tukemaan tärkeää asiaa. Mika oli esitellyt asian LC - Oulun terwan Raili Hietaselle kuinka tärkeästä asiasta on kysymys. Sitten asia olikin seuraavassa kokouksessa esitelty ja asia oli mitään sen suurempia epäilyjä asian suhteen mennyt heti läpi.

LC - Oulu järjestikin konttikirppiksen kauppatorilla ja siitä saadut tulot lahjoitettiin Raimolle, todella tärkeään asiaan, eli sähköpyörätuoliin millä Raimo liikkuu n. 20 - 30 km päivittäin ja siinä liikkeessä on moottori todella kovalla koetuksella.

Raimo ja Mika olivatkin todella otettuja näin hienosta toiminnasta, mitä LC Oulun terwa käytännössä teki ja miten he sen toteuttivat todella lyhyessä ajassa. Eli tässä on hieno esimerkki yhteisöllisyydestä ja siitä kuinka nopeasti asiat tapahtuvat käytännön tasolla jos siihen vain tahtoa riittää ja ilman, että niitä pitäisi vääntää eri instanssien portaissa ja byrokratian monimutkaisissa syövereissä.Muusikko ja avustaja

Mika Pehkonen oli luovutustilaisuudessa myös esiintymässä tietysti kitaran kera. Musiikkipakista löytyy Mikalta satoja coverbiisejä, lähinnä suomalaisia, todella hyvällä asenteella höystettynä. Vaikka mieheltä kovaa rutiinia löytyykin, tulee jokainen setti vedettyä sielun syövereistä täysillä. Laulu ja kitara ovat kulkeneet Mikan mukana jo vuodesta 1976 alkaen, jolloin oli miehen ensimmäinen ns. oikea keikka. Herra astui lauteille 12v eräissä pilkkikarkeloissa ja kuulemma vatsa oli kuralla jo 2 viikkoa etukäteen.

Varsinaisten musiikkikeikkojen ja oheen ovat myös kuuluneet useat hyväntekeväisyyskeikat. Ilmeisesti senkin kannustamana Mika löysi itsensä kohta myös työssä-, tukemassa - ja vapaaehtoistyössä eritavalla vammautuneiden ihmisten parissa toimien siinäkin pyynteettömästi. Mikalla siis keikkaa riittää niin musiikin parissa kuin avustus puolellakin. Keikkaa heitetään yksin, duona, tai bändin kanssa. Mikaa voi nähdä Oulussa keikoilla useissa illanvietto - ja menopaikoissa. Ja keikoillekin voi Mikaa kysellä,ja vaikka jos kaveria näkee viilettämässä avustajan hommissa pitkin Oulun raitteja.

Pitkän suostuttelun jälkeen Mika suostui, että voin laittaa hänen mailin, josta voi kysellä keikoille tai vaikka mahdollisesti johonkin hyväntekeväisyys asiaan hyvän asian puolesta ( kts. alla) - Niin, ja pitää myös muistaa, että Mika on myös kaiken edm. lisäksi loistava kokki, joka loihtii vaikka erämaassa tyhjästä aina jotain gurmeeta. Mika on ollut mm. järjestämilläni vammaisten maanpuolustusleirillä maastossa, kuuluisana soveltavana muonavastaavana.

Ja, suunnitteilla tulevalle maanpuolustusleirille ensi keväänä, joka on tarkoitettu kaikille mukaan haluaville. Yhdistyksestä, liitosta, asuinpaikasta jne. riippumatta. Toivon, että saamme Mikan mukaan tutulle paikalle leirillä, huolehtimaan muonituksesta ja tauoilla olevista leppoisista hetkistä leirillä.

pehkosen@gmail.comlisää kommentti   |   ( 3 / 227 )

Nuoret Vaikuttajat starttasivat vauhdikkaasti. American Car - ja Harley Davidson Clubin, from Oulu, kannustaessa 
perjantai, elokuu 26, 2011, 00:54 - Tempaukset ja toiminta
Katso videomuotoinen kuvaesitys tapahtumasta:Kokoonnuimme ensimmäiseen vapaamuotoiseen Nuorten Vaikuttajien Illanviettoon OIY:n kesäkoti Irjalassa 25.8 klo. 18 alkaen. Mukana vahvan asian lisäksi menossa mukana olivat American Car Club, Oulu jonka tarjoamana useat osallistujat kävivät pienellä cruisailulla. Musiikkipuolta hoitivat, Trio Gril & Boys, sekä yllätysvierailulle irjalaan saapui tsemppaamaan Harley Davidson Club, Oulu, 32:n HD:n voimin. Siinä tanner tömisi!

Lopuksi Valtteri Kujala kertoi videotykin voimin ideoista sekä toiminnasta mihin halukkaat pääsevät mukaan osallistumaanja vaikuttamaan esteettömästi webin ja sosiaalisen median kautta. Tapahtumassa oli populaa kaiken kaikkiaan toista sataa, loistava meininki sekä paljon uusia ideoita!

Tapaaminen aloitettiin OIY:n tervetulotoivotuksella allekirjoittaneen Pj: n ominaisuudessa. Sen jälkeen lauteille tulivat Ville ja Mikko kertomaan Meeting Place -verkkopalvelusta jonka jälkeen tapaaminen rullasi vapaamuotoisesti, grillaten, keskustellen, live musiikkia kuunnellen, cruisaillen, Harrikoihin ja omistajiin tutustuen kahvia ja teetä nauttien.

Valtteri Kujalan osuuden myötä. Neljä nuorta vaikuttajaa lähtevät jo kuukauden sisään lyhytelokuvan tekoon Oulun alueella. Siitä ja muista suunnitelmista lisää infoa kertoo Valtteri itse, viimeistään Caritaksessa

Meeting Placen Idea

mm. Vammaisten nuorten kohtaaminen keskenään on jäänyt nykypäivänä vaisuksi. On mietitty vuosia, jos nuoret itse perustaisivat sivuston vammaisille nuorille ja aikuisille. Sivustolle voi liittyä jokainen paikasta ja ajasta riippumatta. Sivusto mahdollistaa niille ihmisille tavata, jotka eivät halua tai pääse esim. baareihin, konsertteihin ym. Toisiin tutustuminen sivustolla on helppoa ja vaivatonta omalta koneelta käsin. Sivusto tehdään valtakunnalliseksi palveluksi. Asiasta olivat kertomassa asian isä, Ville Jaaranto sekä OIY:n hallituksessa nuorisoasiaa ajava jäsen Mikko Saukko

Meeting Placen tilanne nyt

Ville on aiemmin tiedustellut eri vammaisjärjestöiltä, voisiko järjestää enemmän tapahtumia ym. Ville Jaaranto kertoo..Sain vastaukseksi ettei ole resursseja ja pitäisi itse järjestää. Samalla mietin miksi ei ole yhtä isompaa organisaatiota, jossa ei katsota mihin liittoon kuulut?

Vastaus allekirjoittaneelta; Juuri tähänkin asiaan mm:ssa liittyen OIY onkin tehnyt vahvasti työtä viimeisen puolen vuoden aikana, juuri käytännön kentällä,vertaistuen,edunvalvonnan sekä WEP projektin puitteissa. Juuri niin, ettei eri yhdistykset ole este, vaan iso mahdollsisuus yhdistää meidän kaikkien voimavarat,osaamien,tieto,taito ja tapahtumiakin yhdistyksissä jne. Sitä kautta perään kuuluttamani yhteisöllisyys on vahvuus, jota meidän kaikkien tulisi hyödyntään edm.viitaten jatkossakin.

Ratkaisu

Ville on jo vuosia miettinyt, jos perustaisi itse sivuston vammaisille nuorille ja aikuisille. Sivustolle voi liittyä jokainen paikasta ja ajasta riippumatta. Sivusto mahdollistaa niille ihmisille tavata ihmisiä, jotka eivät halua tai pääse esim. baareihin, konsertteihin ym. Toisiin tutustuminen sivustolla on helppoa ja vaivatonta omalta koneelta käsin. Sivusto tehdään valtakunnalliseksi palveluksi.

SIVUSTON OMINAISUUDET

Kommunikointi

Keskustelu tapahtuu chat- ominaisuuden avulla. Tämä ominaisuus sisältää eri huoneita, joihin liittyy oma teema, esimerkiksi vertaistuki. Myös kahdenkeskinen keskustelu on mahdollista.
Sivustolta löytyy myös keskustelufoorumi eri aiheittain.

Tapahtumat

Sivustolla on tapahtumakalenteri, josta löytyy eri järjestöjen ja tapahtumanjärjestäjien ilmoituksia. Jokaisesta ilmoituksesta käy ilmi, miten hyvin on huomioitu esteetön kulku, joka on meille tärkeää.

Blogi

Jäsenet voivat pitää omaa blogiaan, jakaa kuviaan sekä luoda oman kuva-albumin.

Nuorten Vaikuttajien tapaaminen oli onnistunut

Eli kaikkinensa tapahtumalla, Nuoret Vaikuttajat on oma paikkansa. Kun on avointa tarjontaa, infoa, tapahtumia, yhteisöllistä toimintaa, tukijoita jne. jne. On myös silloin enemmän tietoa, kysyntää ja sosiaalista kanssakäymistä sekä verkostoitumista. Integraatiotoimintaa parhaimmillaan. Seuraavan kerran Nuorten Vaikuttajien tapaaminen on Caritaksessa 1.9. 2011 Meeting Placen puitteissa.

Silloin, interaktiivinen netti / chat forum aukeaa 1.9.2011 jossa Caritaksessa silloin avaustilaisuus.
Sekä Valtterin Kujalan elokuva ym. projektin puitteissa kuukauden sisään myöskin. Paikka ja aika vielä auki. Tästä on hyvä Nuorten Vaikuttajien jatkaa

lisää kommentti   |   ( 3 / 236 )

Urheiluhenkinen pikkujoulu Caritaksessa. Ilkka Mikkolan uuden vuoden lupaus 
torstai, joulukuu 23, 2010, 12:17 - Tempaukset ja toiminta


Kuva. Ryhmäkuvassa on ylärivi (vas.) Kiekko Laserin markkinointi Juho Manninen, Kiekko Laserin toiminnanjohtaja Sami Toivonen, Kärppien Antti Ylönen ja Veikko Karppinen. Alarivi ( vas.) Mikko Alikoski, caritaksen puuhamies Lassi Mäkinen ja Kärppien kapteeni Ilkka Mikkola.Oulun Invalidien Yhdistys ja Kiekko laserin yhteistyö

Vierailin kutsusta ja myöskin hienon yhteistyönmerkeissä Caritas - säätiön kanssa, urheiluhenkisessä pikkujoulussa 22.12 edustamassa Oulun Invalidien yhdistystä. Pikkujouluissa luovutimme Caritaksen käyttöön yhdessä Kiekko Laserin edustajien kanssa kolme Kiekko Laserin kausikorttia joukkueen otteluihin. Välitin myös Toiminanjohtajan Jussi Lotvosen jouluterveiset. Toiset kolme kausikorttia OIY on aikaisemmin luovuttanut tervaväylän koulun eri yksiköiden käyttöön. Caritaksen pikkujouluissa oli myös Kiekko Laserin yhteistyökumppani Oulun Kärppien pelaajia. Sain kunnian toimia ohessa tapahtuman ns.juontajana.Tunnelma pidettiin hauskana ja rentona, kaikilla oli hymy herkässä

Kärppien pelaajat tiukassa välitentissä.

Pelaajat joutuivatkin heti tiukkaan tenttiin vaativien kärppäfanien pommittaessa kysymyksiä pelaajille kuluneesta alkukaudesta. Kärppien kapteeni Ilkka Mikkola heittikin hymyssä suin, että "ollaan taidettu tullakin lehdistön pikkujouluihin". Karkelot vierähtivät leppoisissa tunnelmissa, glögiä juodessa joulutorttujen ja piparkakkujen kera. Joulupukkikin saapui paikalle ja yksi yleisön toive olikin pukille, voisiko SM pyttyä eli "poikaa" saada joululahjaksi keväällä. Lupasi pukki viedä tontulle ja muorille toiveen perille, mutta ei vielä ihan uskaltanut tässä vaiheessa "poikaa" lahjaksi luvata. Yhdessä suunnittelimmekin Kärppien, Kiekko - Laserin, Caritaksen, Lassi Mäkisen ja Oulun Invalidien Yhdistyksen yhteistyötä ja seuraavaa tempausta vaikka urheilun tai jonkin muun tapahtuman merkeissä.

Ilkka Mikkolan uuden vuoden lupaus / haaste täytäntöön

Tiukan tentin jälkeen Ilkka Mikkola teki uuden vuoden lupauksen kärppien fanijoukkolle,että ensimmäinen kotiottelu tiistaina 4.1.2011 Kärpät - TPS, kärpät hoitaa kotiin voittoisasti.Mutta jos niin ei jostain syystä käy, niin Ilkka Mikkola kiikuttaa täytekakun Caritaksen vaativalle 40 henkiselle fanijoukolle. Ja, kun Kärpät voittaa, niin Caritaksen fanit ja me muut kannattajat kiikutamme kakun Kärppien pelaajille Raksilaan. Että näin on panokset ja haasteet pelissä heti uuden vuoden mittelöissä. Jäämme odottamaan kuka kakkua syö vuonna 2011.

Kuva. Kuvassa luovutetaan Kiekko Laserin kausikortit. ( vas. ) Kiekko Laserin Juho Manninen, toiminnanjohtaja Sami Toivonen, Lassi Mäkinen (kesk.) ja Eija Keränen (oik.)

Lue juttu lehdestä valtatie 20 Oulun Invalidien yhdistys ja Kiekko Laser yhteistyöhön ( pdf. sivu 5 /20 klikkaa ---> http://www.valtatie20.fi/uploads/File/t ... e20_12.pdflisää kommentti   |   ( 3.1 / 217 )

Monessa mukana ( henkilökuva haastattelu yhdistyksen jäsenlehteen ) 
torstai, marraskuu 11, 2010, 14:39 - Tempaukset ja toiminta
Julkaistu Oulun invalidien yhdistyksen marraskuu jäsentiedotteessa. Teksti, A.O. Kuva, arkisto

Olen naimisissa oleva, kahden lapsen isä ja joka- paikan menijä. Ennen nykyistä tehtävääni WEP-projektipäällikkönä, olin töissä 23 vuotta Invalidiliiton Oulun yksikössä.
 
Luottamustehtäviä on ollut useita ja on myös tälläkin hetkellä; olen Oulun kaupungin palvelusäätiön hallituksen varapuheenjohtaja, Höyhtyän suuralueen vanhus- ja vammaistyöryhmän puheenjohtaja sekä Lintulammen Palloseuran hallituksen puheenjohtaja jne.
 
Filosofi

Olen ikinuori humaani ajattelija ja rajojen rikkoja, siis positiivisessa hengessä. Ei ole olemassa asiaa, mitä ihminen ei voisi soveltaen toteuttaa omien tavoitteiden saavuttamiseksi. Työssänikin toimin periaatteella; vammaisuus ja vanhuus ei ole ”ammatti”, joka tulee hoitaa neljän seinän sisään. Lienee omat kokemukseni lapsena, jotka ovat saaneet minut suuntautumaan ja puolustamaan ns. heikompien puolta.

Kasvattavat kokemukset

Olin 5-vuotias, kun vanha isäni vammautui ja sai aivovamman. Tämän vuoksi vanhemmillani tuli myös ero ja minut laitettiin Lapin kairaan asumaan, mummoni ja vaarini hyviin hoteisiin. Samalla sain kolme enoa ja tätiä saman pirtin katon alle. Vietin talossa viisi vuotta, kunnes isäni toipui siihen kuntoon, että pystyi ottamaan minut huostaansa. Sitä ennen, - viiden vuoden aikana - vaarini ehti kuolla syöpään ja yksi tädeistäni, joka oli minulle kuin oma äiti, vammautui vaikeasti loppuelämäkseen. Suruni oli silloin valtava, mutta kokemukset kasvattivat myös luonnettani. Sitten tuli aika, jolloin oli jätettävä tutut ympyrät, kaverit, rakkaat sukulaiset ja pieni 30 hengen kansakoulu ja muuttaa Lahteen, isäni luo. Se oli iso muutos pienelle, viisi vuotta Lapin pienissä ympyröissä kasvaneelle pojalle.

Työssä ja vaapaa-ajalla

Työtä ei isäni enää koskaan pystynyt tekemään, joten hän keskittyi enemmän minun kasvattamiseen. Se olikin vaihtelevaa aikaa - se nuoruus.
 
Aivovammasta johtuen kaikki toiminta ei isälläni ollut aina niin loogista ja rationaalista. Vamma ei sinänsä näkynyt fyysisesti ulospäin, vaan poikkesi enemmän ns. normaalista ihmisen stereotyyppisestä käyttäytymisestä. Kuinka ollakaan, se johti siihen, että minusta tuli koulukiusattu. Minua kiusattiin, koska minulla oli ”pöljä ja vammainen isä” - kuten nuorilla oli tapana asia ilmaista. Se tuntui nuoresta pojanklopista todella pahalta, pojasta, joka aina katsoi isäänsä ylöspäin ja jolle useat nauroivat pilkaten. Silloin pienenä jo päätin, että näille asioille ette enää naura - ja niinpä olen suurimman osan elämästäni toiminut omien kokemusteni siivittämänä erilaisten ihmisten parissa ja heidän hyväksi, - niin työssäni, kuin myös vapaa-ajallani.

Voimia elämään

Olen yhteensä 25 vuotta toiminut vammaisten ja ikäihmisten parissa. Siinä ohessa olen myös ehtinyt käydä alan kouluja ja täydennyskoulutuksia, Kajaanini ammattikorkeakoulun ja Oulun yliopiston järjestämänä. Siinä innostuksen siivittämänä ilmoittauduin v.2008 Oulun avoimeen yliopistoon itseäni sivistämään ja kasvatustieteitä oppimaan. Ne ovat vielä ns. hyvässä vaiheessa, mutta sen olen siellä oppinut, että positiivisuus ja positivismi (eli todellista tietoa on vain tieteellinen tieto) ovat kaksi eri asiaa, - eli ei ole oppi hukkaan mennyt.

Tällä kertomuksella ja ajatuksilla toivon kaikille valoisaa syksyä mieleen sekä ajatuksiin sekä voimia itse kunkin elämään!
 
Jouni Qveflander, WEP-projektipäällikkö
lisää kommentti   |   ( 2.9 / 224 )

Hyväntekeväisyystapahtuma The Game 27.2. Proteesijääkiekkomaajoukkue vs. julkkikset 
perjantai, tammikuu 8, 2010, 01:05 - Tempaukset ja toiminta
Pääset tästä virallisille The Game sivuille, klikkaa julistetta (thegame.fi)

http://yle.fi/alueet/oulu/2010/02/the_g ... 54549.html

http://www.oululehti.fi/etusivu/yksijal ... 07290.html

http://www.oululehti.fi/etusivu/julkkik ... 75852.html


Kuulumisia joukkueseen

BB - ketju vahvistui tänään yhdellä jäsenellä. Saranna liittyi mukaan kuultuaan hyväntekeväisyystapahtumasta. Mitä muuta joukkueessa.Oululainen formulalupaus Jesse Anttila osallistuu myös tapahtumaan jos tämän hetkinen työrupeama Englanissa ei venähdä suunniteltua 26.2 pidemmäksi. Jesse ajaa Englannissa formula ford luokassa tallissa Fluid Motorsport. Samuli Niskasella näillä näkymin tärkeä pudotuspeli jääpalloliigassa, mutta toivotaan, että mies ehtii jossain vaiheessa mukaan. Ari Hellgreenillä tulikin Tampereelle kutsu joukkueen kanssa peleihin tärkeään karsintaan. Enään tulossa vain pieniä lisäyksiä / muutoksia joukkueeseen. Kärppien taiston tauottua olympiatauolle saamme the game otteluun 2 – 3 liigamiestä, maalivahti Tuomas Tarkin lisäksi. Saammeko nähdä kolmikolta radioäänten Harkki – Salovaara - Kuki jotain yllätystä, ehkäpä he pelaavat myös ketjuna ottelussa. Joukkueen vahvuus on 18 pelaajaa.

Tapahtumaan saimme mukaan myös BB;n 2009 voittajan Aso Alanson, Tonin, Samin ja Tulisen Danan...Sekä vuoden 2009 parhaaksi valittun DJ Jaban ! Hei ! ja kaikki BB asukkaat ovat lupautuneet myös vetämään pelitamineet päälle ja pelaamaan. Danalla muuten 10 vuoden jääkiekkotausta. Eli kannatta tulla hallille tsekkaamaan. Samana iltana myös Dj Jaba heitää oman shown ja BB asukkaat tietty silloin mukana. Paikka kerrotaan sitten myöhemmin.
He haluavat myös omalta osaltaan pyyteettömästi olla mukana hyvän asian puolesta. Auttaa keräämään varoja hyväntekeväisyys kohteeseen, vammaisten lapsiperheiden virike – ja vapaa -ajan toimintaan sekä arjessa jaksamiseen, sekä toisessa kohteessa kannustaa Suomen proteesijääkiekkomaajoukkuetta Montrealin MM- kisoihin ja joukkueen sekä lajin tavoitteisiin tulevaisuudessakin. Myös heille iso kiitos !
Katso linkki Dj Jaban sivuille ( alla tekstiin liittyvä linkki )


( kuva; vain yksinoikeudella hyväntekeväisyystapahtumaan)

Hallitseva Euroopanmestari 2009.

Suomen proteesijääkiekkomaajoukkue leireilee Oulussa 27 – 28.2.2010. Kohti Canadan Montrealia Lisää joukkueesta tässä blogissa ja joukkueen omilla sivuilla---> http://www.amputeehockey.fi/


Lasse KukkonenKlikkaa---> Katso video ( 2007). Yksi Lassen vierailusta


Tarkki ja Mikkola tosi fanien tentissä ( katso juttu ) ---> http://www.kaleva.fi/uutiset/juttu/726167

Vammaisuus ei ole "ammatti", joka tulee hoitaa neljän seinän sisään ( videot kuvattu 2002 jälkeen )

Mäntyahon orkesteri, Sininen sävel ( Tenori Petrus Schroderus, Olga Maslak ), Kaveria ei jätetä, Lasse Kukkonen, Oulun Kärpät, HIFK, Tommi Mäkinen, Harley Davidson,Oulu, Maanpuolustusleiri 1, Rallia kaakkurissa,Oulun urheiluautoilijat ( kiitos. Heikki Ihamaki ja Piiran velj.) Tahkokangas ja Kärpät jalkapallo-ottelu lopussa( olimme kylässä, Kiitos Timo Rautiolle ja Marko Kokolle. Tahkokankaalla tehdään hyvää,tavoitteellista ja arvokasta työtä) jne...tässä pieni otos ydenvertaisesta toiminnasta ja yhteisöllisyydestä.Lisään tähän tapahtuman tukijat:


Xonja RED (by Xonja Group Oy)
Xonja RED -konseptin tehtävänä on toteuttaa liikunta- ja taide-elämyksiä ihmisille, jotka eivät fyysisistä tai henkisistä ominaisuuksistaan johtuen niihin ilman tukea kykene. Haluamme kannustaa ihmisiä kulkemaan omia teitänsä ja uskomaan unelmiinsa sosiaalisiin, taloudellisiin tai terveydellisiin tekijöihin katsomatta. Tavoitteenamme on luoda kevään 2010 aikana aktiivisesti linkkejä yritysten, tuotemerkkien ja yhteisöjen välille. Lue lisää MyReason myös kuuluu nykyään Xonja REDiin.


Juha Kurvinen ( http://www.juhakurvinen.fi ) tehnyt kaksi virallista Guinness -maailmanennätystä (1999 Guinness World Records TV show) ja (2004, Kaapelitehdas, Helsinki)

http://juhakurvinen.fi/kopponen-kurvinen-shown-video ( katso, Juha Kurvisen ja Jori A. Kopposen video)

Lahjoittajat hyväntekeväisyyskohteeseen: Lasse Kukkonen, Suomen jääkiekkoliitto (1000e),Jari Kurri, Kimmo Timonen, Mikael Forsell, Juha Kurvinen...

Suomen ystävä, Formula 1 kuljettaja Sebastian Vettel lahojittaa hyväntekeväisyys kohteen huutokauppaan jotain uransa ajoilta. Katso Sebastian Vettel, Formula 1 http://www.youtube.com/watch?v=SwYJCTd5b_c )

Aki Louhela, gaalan artisti ja myöskin pelaavassa kokoonpanossa. Katso ---> http://www.akilouhela.fi/

Yrittäjä, Illan Isäntä oy Katso ---> http://www.illanisanta.fi/ ( Lauri Salovaara )

Teemu Hostikka. Intranze. Tehnyt myös Oulun Kärppien sivut ja vastannut otteluiden visuaalisesta ilmeestä,vastannut pelaaja esittelyiden visuaalisesta toteutuksesta jne.jne.Intranze myös toteuttaa hyväntekeväisyysottelun tapahtumia,tekniikkaa ja mediaa jne.katso---> http://www.intranze.com/

Oulun Kärpät Tukee tapahtumaa. http://www.oulunkarpat.fi/2009/

Radio MEGA Tukee tapahtumaa. Tapahtumasta infoa ja muita juttuja kuulet radio Megasta ----> http://www.radiomega.fi/

Mainostuuli, Harri Heikkilä. Hoitaa tapahtuman esitteiden, julisteiden,flajereiden,otteluohjelmien,kotisivujen ( thegame ) suunnittelun ja toteutuksen jne .---> http://www.mainostuuli.com/etusivu.html

Oulun taksipalvelut vastaa tapahtuman kuljetus logistiikasta.---> https://www.ouluntaksipalvelut.fi/sivusto/

Xerox esitteiden painatukset jne.---> http://www.xerox.com/index/fifi.html

Kipulihakset ---> http://www.kipulihakset.fi/

Oulun Invalidien yhdistys ry ---> http://www.ouluninvalidienyhdistys.net/

Kaukaloplloliigassa pelaava RB-Oulu tukee myös tapahtumaa
http://www.rb-oulu.fi/

Hyväntekeväisyyskohteen tiedot ym. infon lopussa.(Joko huutokauppaan tai suoraan lahjoituksena tilille )

Gaalassa huutokaupan meklarina toimii, Arttu Harkki

Lisää infoa tulossa.Sekä myöhemmin myös radio Megassa

Talent 2009

Hienosti laulanut ja loistavasti toiseksi Talent 2009 kisassa tullut Iina Kangasharju on myös mukana hyväntekeväisyystapahtumassa.Iina Kangasharju hurmasi yleisön ja tuomarit heleällä äänellään, varsinkin kappale perhonen oli todella koskettava. Hän on lupautunut laulamaan tapahtumassa. Voimme erätauoilla kuulla hänen talent kisassa esittämät kappaleet. Ne voit käydä katsomssa you tubessa. http://www.youtube.com/watch?v=TKRcVyF- ... re=related

Oulun Energia areenan tapahtuma 27.2

Oulun kaupunki tukee tapahtumaa antamalla tapahtuman käyttöön Oulun Energia Areenan 27.2.2010 kello 17.00 – 19.00 väliselle ajalle.

Huom ! Tapahtumaa rakennetaan päivittäin ja muutokset ovat mahdollisia.Tällä hetkellä mukaan lupautuneet hyväntekeväisyysjoukkueen pelaajat ovat mukana jos heidän omassa lajissaan. työssään tms. olevat tapahtumat sen sallivat ja näin ollen muutokset ovat mahdollisia ja ne pidätetään tapahtuman järjestäjällä.

Kaikki alustavasti mukaan lupautuneet hyväntekijät, pelaajat ja tukijat jne. eivät ota mitään palkkioita mukana olostaan, tarkoittaen mukaan lukien paikalle tapahtumaan saapumista ja muistakaan kuluista tapahtuman aikana.

Yleistä infoa

Tapahtumaan on kutsuttu mukaan myös jääkiekkojoukkue Oulun Kärpät mahdollisuuksiensa mukaan.Tapahtuman ajankohta on suunniteltu ajankohtaan, jolloin jääkiekon SM-liiga on tauolla ja tällöin se mahdollistaa myös Oulun Kärppien mukanaolon, vaikka muutamien liigapelaajan ja muun tuen muodossa.Myöskin Olympilaiset ovat päätöksessään.

Tapahtuma kummipelaajana toimii KHL:ssä pelaava kärppien kasvatti Lasse Kukkonen,hän pelaa myös Olympialaisissa. Mutta tukee ja on edesauttamassa tapahtuman onnistumista. Hän on myös jo tehnyt lahjoituksen hyväntekeväisyyskohteeseen( kts.loppu). Lisäksi Lasse on lahjoittanut oman pelipaidan nimikirjoituksella varustettuna illan gaalassa järjestettävään huutokauppaan. Huutokaupan saadut varat menevät Proteesijääkiekkomaajoukkueen hyväksi. Gaalassa on myös lisäksi huudettavana mm. Jari Kurrin ja Kimmo Timosen, Mikael Forsell:n pelipaidat jne...ja tietysti hyväntekeväisyysottelun ns.julkkisjoukkueen pelaajien pelipaidat.

Hallitseva Euroopanmestari 2009 Suomen proteesijääkiekkomaajoukkue http://www.amputeehockey.fi/ leireilee Oulussa 27 – 28.2.2010.

Proteesijääkiekkomaajoukkeesta esitettiin dokumentti ”Tahtopelaajat” YLE TV2:lla 11.1.2009

Telkku.com kommentoi dokumenttia seuraavasti: "Dokumentti kertoo ihmisistä, jotka ovat jo voittaneet ensimmäisen kamppailun vammautuneisuuden tuottaman rajun ja peruuttamattoman elämänmuutoksen jälkeen. Nyt he pelaavat Suomen amputaatiomaajoukkueessa jääkiekon MM-mitalista Bostonissa USA:ssa. "Osallisuus ja tavoitteet tapahtumassa

Hyväntekijä Pelajaat & Suomen proteesijääkiekkomaajoukue ( katso linkki alla)


Joukkueessa...

Tällä hetkellä hyväntekeväisyysjoukkueeseen ovat alustavasti lupautuneet kutsuminen aloitettu 15.9.2009, joukkueen kokoaminen vielä kesken) BB 2009 asukkaita, Aso Alanso, Dana, Sami ja Toni, Vuoden 2009 Dj. JaBa,Liigan Kärppäpelaajia, mm.Tuomas Tarkki, Aki Louhela (esiintyy myös gaalassa),Mika Nurminen, ( jalkapallo ) ,Ari Hellgren ( Kärppien mestarijoukkue 1981 ),Pekka Arbelius ( Kärppien mestarijoukkue 1981 ), Arttu Harkki ( Nova), Lauri Salovaara ( YLE ), Mikko Kalteva (Jokerit),Jani & Jetsetters yhtyeen solisti, Jani Forsman, Samuli Niskanen( OLS ),Jouko Kämäräinen,Kärppien naisten joukkueen pelaajia, Mika Kuki ( Radio Mega ).Tapahtuman kummipelaajana toimii Lasse Kukkonen.

Tämän hetkinen ajankohta tapahtumalle on lauantai 27.2.2010.Tarkoituksena on toteuttaa näytösottelu, jossa pelaavat vastakkain Suomen proteesijääkiekkomaajoukkue, oululaiset (Mahdolliset Kärppä pelaajat) ja muualta maasta tulleet julkisuuden henkilöt urheilun, musiikin ja taiteen aloilta. Ottelulla on monia eri tarkoitusperiä: tuoda mahdollisimman laajasti vammaisia yhteen, nähdä ainakin pari tapaa harrastaa vammaisurheilua jääurheilun muodossa (proteesijääkiekko ja kelkkakiekko).

Tapahtuman tarkoitus ja keräyksen kohde

Halumme myös tapahtumalla murtaa ennakkoluuloja ja pinttyneitä käsityksiä vammaisuudesta.Lisäksi keräämme varoja Oulun Invalidien yhdistyksen osoittamaan kohteeseen, vammaisten lapsiperheiden virikkeelliseen ja vapaa-ajan toimintaan ja arjessa jaksamiseen. Samalla on tarkoitus tuoda esille kahta nuorta ja vähän tunnettua lajia, eli proteesijääkiekkoa ja kelkkakiekkoa.

Ottelua olisi tarkoitus kerätä katsomaan myöskin Oulun alueen kuntoutusohjaajia, fysio– ja toimintaterapeutteja, lääkäreitä ja apuvälineteknikoita.Toivomuksena on, että hekin voisivat nähdä tapahtumassa esiteltyjä lajeja. Ottelun yhteyteen proteesijääkiekkomaajoukkue järjestää Ouluun viikonlopun kestävän leirin osana valmistautumista huhtikuussa 2010 järjestettäviin MM-kisoihin Kanadan Montrealiin.

Tapahtuman kulku

Aloitusseremoniat, proteesijääkiekko-lajin esittelyä ja joukkueiden pelaajaesittelyt. Otteluaika on 3 x 15 min. Jokaiselle erätauolle järjestetään ohjelmaa (esim. laukaisukisa tutkaan, julkkis vs. kädetön lämääjä) Yhdellä erätauolla Suomen invalidiurheiluliitto esittelee kelkkakiekkoa ja sitä voi käydä kokeilemassa jäällä. Myös muita vammaisurheilulajeja voidaan esitellä, jos halukkaita löytyy. Illalla iltagaala (mahdolliset paikat Scandic Hotel, Kärppäklubi) jossa voimme huutokaupata esim. pelaajien paitoja yms. mitä saamme mahdollista lahjoituksista kokoon. Illan ohjelmassa myös muuta hauskaa illanviettoa ja ohjelmaa.

Tässä teille alkuinfoa tulevasta tapahtumasta. Kunhan saamme aikataulut lopullisesti selviksi, pidämme järjestäjien kesken palaverin, jossa suunnittelemme tapahtumaa ja jaamme vastuualueet. Ilmoitamme asioiden kulusta välittömästi yhteistyökumppaneillemme.

Yhteistyökumppanit; Oulun kaupunki, Radio Mega, Oulun Invalidien yhdistys, Kari Siponen, Oulun Kärpät, Hotel Scandic, Oulun taksipalvelut, Mainostuuli, Xonja,...

Lahjoitustili: Oulun Op, 574058 - 23898
Viite: Hyväntekeväisyys 27.2
Saaja: Oulun Invalidien yhdistys ry, Nimi: lahjoittaja

Lahjoittajat hyväntekeväisyyskohteeseen: Lasse Kukkonen,Jari Kurri, Kimmo Timonen, Mikael Forsell, Suomen jääkiekkoliitto ( 1000e)...

Tapahtuman lahjoittajat julkistetaan tulevilla omilla www sivuilla
thegame.fi ym asiat löytyvät sitten sieltä

Yhteistyöterveisin; Tapahtuman koordinoinnista, infosta ja järjestelyistä vastaavat Jouni Qveflander 040 5096605,Jussi Lotvonen 0440836838 ja Rauno Saukko (Suomen proteesimaajoukkue).
lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 333 )


Edellinen Seuraava