Markus H. Korhonen ja erilaisuus oululaisessa musiikkivideossa ( in English and Finnish ) 
maanantai, lokakuu 3, 2011, 17:12 - Yhteistyö
Being different is a strength

Markus H. Korhonen,
loved by the people of Oulu, performs in the music video by Valtteri Kujala, out today. Also the dance students of Oulu University of Applied Sciences, children’s clothing brand Lasten Metsola and make-up designer Salon Virho have taken part in the making of this film. A great display of open-mindedness and the right attitude, where Valtteri has taken a new approach. The music video is a powerful display of open-mindedness and the right attitude, and Valtteri has taken a new approach in communicating this to its audience.

The theme in this short film is Love and Beauty, which is something that everyone is entitled to. The film was shot in Oulu and Hailuoto in the summer and autumn of 2011.Nuoret vaikuttajat, who have also been involved in OIY, act in this short film by Valtteri Kujala. Joni Loukkola, Lari Annala, Jukka-Pekka Leinonen ja Janne Sarajärvi.

Let me film do the talking. One has to let emotional intelligence take the lead while at the same time one has to think about what is going on. The film will open up in as many ways as there are viewers. The visuality and the music interpret Valtteri’s feelings the best. This is one of the video’s flow elements.

The music video is produced, designed, composed and directed by Valtteri Kujala, a 20-year-old former student of Oulu Conservatoire.Erilaisuus on vahvuus

Oululaisten rakastama Markus H. Korhonen esiintyy tänään julkaistulla Valtteri Kujalan musiikkivideolla. Elokuvaa on ollut myös toteuttamassa Oulun ammattikorkeakoulun tanssiopiskelijat, vaatebrändi Lasten Metsola ja make-up designer Salon Virho.

Hienoa ennakkoluulottomuutta ja oikeaa asennetta, jossa Valtteri on uudella tavalla toteuttanut esille tuontia. Teema lyhytelokuvassa on Rakkaus ja kauneus, johon jokaisella tulisi olla oikeus. Filmi on kuvattu Oulussa ja Hailuodossa kesällä ja syksyllä 2011. OIY:n mukanakin olleet Nuoret vaikuttajat ovat myös näyttelemässä Valtteri Kujalan lyhytelokuvassa. Joni Loukkola, Lari Annala, Jukka-Pekka Leinonen ja Janne Sarajärvi. Video puhukoon puolestaan, jossa täytyy antaa tunneälyn kuljettaa ja miettiä samalla mistä on kysymys. Video avautuu ja puhuttaa yhtä monella tapaa kuin on katsojaakin. Kuitenkin visuaalisuus ja musiikki, on myös Valtterin tunteiden tulkki. Tämä on videon yksi ns. Flow.

Musiikkivideon on tuottanut, suunnitellut, säveltänyt ja ohjannut 20-vuotias Oulun konservatorion entinen oppilas Valtteri Kujala.

Kuvia:Markus H. Korhonen, loved by the people of OuluAlso the dance students of Oulu University of Applied Sciences
lisää kommentti   |   ( 3 / 218 )

Meeting Place nettiyhteisö avataan 1.9. 2011 
keskiviikko, elokuu 31, 2011, 18:10 - Yhteistyö


Tilanne nyt
Ville Jaaranto, idean isä kertoo, että Vammaisten nuorten kohtaaminen keskenään on jäänyt nykypäivänä vaisuksi. Olen aiemmin tiedustellut eri vammaisjärjestöiltä, voisiko järjestää enemmän tapahtumia ym. Sain vastaukseksi ettei ole resursseja ja pitäisi itse järjestää. Samalla mietin miksi ei ole yhtä isompaa organisaatiota, jossa ei katsota mihin liittoon kuulut?

Ratkaisu
Olen miettinyt vuosia, jos perustaisi itse sivuston vammaisille nuorille ja aikuisille. Sivustolle voi liittyä jokainen paikasta ja ajasta riippumatta. Sivusto mahdollistaa niille ihmisille tavata ihmisiä, jotka eivät halua tai pääse esim. baareihin, konsertteihin ym. Toisiin tutustuminen sivustolla on helppoa ja vaivatonta omalta koneelta käsin. Sivusto tehdään valtakunnalliseksi palveluksi.

SIVUSTON OMINAISUUDET

Kommunikointi
Keskustelu tapahtuu chat- ominaisuuden avulla. Tämä ominaisuus sisältää eri huoneita, joihin liittyy oma teema, esimerkiksi vertaistuki. Myös kahdenkeskinen keskustelu on mahdollista.
Sivustolta löytyy myös keskustelufoorumi eri aiheittain.

Tapahtumat
Sivustolla on tapahtumakalenteri, josta löytyy eri järjestöjen ja tapahtumanjärjestäjien ilmoituksia. Jokaisesta ilmoituksesta käy ilmi, miten hyvin on huomioitu esteetön kulku, joka on meille tärkeää.

Blogi
Jäsenet voivat pitää omaa blogiaan, jakaa kuviaan sekä luoda oman kuva-albumin.

Rahoitus
Sivusto rahoitetaan mainospaikkatuloilla sekä eri yhteistyökumppaiden avulla.

Sivuston rakentaminen ja ylläpito
WEB manageri luo sivuston käyttövalmiiksi ja vastaa sen ylläpidosta. Tarvittaessa haetaan vapaa-ehtoisia moderaattoreita (lisävoimia chatin, keskustelufoorumin ym. valvontaan)
Sivustoa kehitetään jatkuvasti paremmaksi sekä otetaan toiveita vastaan.

NUORET VAIKUTTAJAT KOKOONTUVAT!

Viikko sitten olleelle tapahtumalle ( kts.ed.juttu ) jatkoa Torstaina 1.9.2011 Caritas-Salissa. Tapaamisia on kaksi, jotta mahdollisimman moni pääsee paikalle tutustumaan sivuihin ja toisiin osallistujiin. Tämä on jälleen oiva tilaisuus vaihtaa mielipiteitä, kuulumisia ja vaikuttaa. Ensimmäinen tapaaminen klo.15.30 - 16.30 ja toinen alkaa klo. 17.00 - 18.30, joissa kerrotaan uuden vammaisille suunnatun nettiyhteisön www.meetingplace.fi avaus.

Ohjelmassa siis mm. sivuston avaaminen, esittely ja sen läpikäyminen.

Tilaisuus on kaikille avoin ! TERVETULOA
lisää kommentti   |   ( 3 / 215 )

HIFK Tsemppasi Peten perheen tulevaan talveen upeassa hengessä 7.8.2011  
lauantai, elokuu 13, 2011, 01:02 - Yhteistyö


IFK:n loistava yhteisheinki kaikessa tekemisessä

Täytyy sanoa, että harvoin näkee sellaista sitotumista ja toimintaa mitä IFK:n joukkue osoitti, jälleen, siis kaukalon ulkopuolellakin, varsinkin kun on kyse tärkeästä asiasta tai uskollisista faneista. Joukkue myös arvostaa ja kunnioittaa sitä aidosti. Pitää muistaa myös se, että jokaisen joukkueen yksi pyhimpiä paikkoja on työpaikan locker room. Jonne vain harvoilla ulkopuolisilla on mahdollisuus päästä tai yleensäkään asiaa. No, Peten kohdalla se ei ollut ensimmäinen kerta – ja uskompa ettei viiminenkään kyläily kysesisessä paikassa.

Olimme sopineet ennen kauden alkua IFK:n uuden joukkueenjohtaja / videovalmentaja Ari Halttusen kanssa ( Onnea ja voimia Arille uuteen pestiin ), että Pete ja lapset Jenni ja Jani tulevat moikkaamaan joukkuetta ja IFK:n joukkue tsemppaa Peten perheen tulevaan talveen ja Janin sekä Jennin syksyn koulun aloitukseen.( kauden kuluessa kuuulemme lisää.., jostain IFK yllätyksestä perheelle ).. Mutta niinhän siinä meinas heti alkumetreillä käydä, että paljon puhuttu VR aikatauluineen, kalusteineen kesästä huolimatta meinasi vesittää hyvin suunnitellun tapaamisen heti alkuunsa. Pete perheineen lähtivät Tampereelta tiistaina 9.7 n. Klo. 10 jälkeen ja treffit helsingin halliin oli sovittu klo. 12. Tuli yllätys yllätys Kervan kohdalla mutkia matkaan, kun veturi sanoi työsopimuksen irti 30 min ajaksi. Mutta onneksi rengas saatiin paikattua ja matka jatku kohti odotettua päämäärää. Jäätreenit jäi vähiin, mutta joukkue odotti kuitenkin perhettä hallilla viivästyksistä huolimatta.

Olihan se hienoa, jo monien vuosien takaa olevat tutut pelaajat ja uudet sekä nuoremmat veljet yksi toisensa jälkeen kävivät moikkaan Peteä, Jenniä, Jania ja vaihtaan kuulumisia. Jan Lundell, Juuso Riksman, Ville Peltonen, Kimmo Kuhta, Lennart Petrell, Koutsi Petri Matikainen, Toni Söderholm, Siim Liivik.... Lopuksi Mikael Granludin saattaessa perheen kotimatkalle yhdessä Ari Halttusen kanssa ( kts. Kuvaesitys )

Jani ja Jenni olivat silloin viellä aika pieniä kun ensimmäisen kerran astelivat IFK:n pukukoppin vajaat kahdeksan vuotta sitten Oulussa raksilan areenalla, kun Alpo Suhonen valmensi ja Kimmo ”kibe” Kuhta teki kovaa tuloaan. Onhan Jani ja Jenni jo äidinmaidossa saaneet IFK proteenit ja Isä Pete on ollut rapeat 30 vuotta seuran uskollinen fani ja auta armias jos joku menee Peten kuulleen mainitsemaan jotain poikki sanaa IFK:sta, todellakin saa pyörät jalat alleen, voin kertoa. Pete onkin sanonut näin, että hänellä on vain kolme tärkeintä asiaa elämässään Jenni, Jani ja IFK. Sen osoittaa Peten tatuointi toisessa olkavaressa jossa on lasten nimet ja IFK:n big red cats . Täältä linkistä löydät, tästä kaikki alkoi osiosta, kaksi juttua, muiden juttujen ohessa http://jouniqveflander.com/tastaalkoi/index.html.

Ja hei, IFK:n ja Peten yhteisiä juttuja vuosien varrelta löytyy näiltä sivuilta todella paljon, blogista, kuvagalleriasta, etusivulta jne. Mutta nyt pitemittä puheitta ja aasinsilloitta, Kiitos IFK ja kiitos tiimin Joukkueenjohtajalle Halttusen Arille kovasta asenteesta. Kiitos jälleen Valtteri Kujalalle hienosta leikkaamisesta, koosteesta, sekä tekemästä musiikista tähänkin videoon. Iso Kiitos yhteistyöstä Lindroos Teemulle erittäin hyvistä hyvistä kuvista. Jotka kertovatkin enemmän kuin ne kuuluisat kaksituhatta sanaa. ps.Mikä kaikista tärkeintä, Jenni ja Jani ovat ylpeitä omasta Isästään kaikkien kokemuksien kautta mitä he ovat voineet Isänsä kautta kokea

Tässäpä linkkikuvaesitykseen silloin kun Jenni ja Jani oli Isänsä tykönä Oulussa 2003.Tapahtuma oli nimellä silloin Kärpät & HIFK Rules ! (Tämä ensimmäinen näkyy explorer selaimella, muut alla olevat linkit myöskin Mozilla firefox ) http://www.jouniqveflander.com/Pete,%20 ... index.html

http://www.jouniqveflander.com/yrittajyys.pdf

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 107-141955

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 818-221439

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 430-212044


lisää kommentti   |   ( 3 / 218 )

MM jääkiekon 2011 maailmanmestari Lasse Kukkonen vierailulla Caritaksessa 
keskiviikko, kesäkuu 29, 2011, 20:45 - Yhteistyö


Kaksi tärkeää Kultaista mitalia, hienoa Lasse ja Heikki !Kisa alkakakoon, Lassen ranteet lukkoon, pieni puristus ja 4 kutia ohi. Puolustukseksi se, että Lasse ei saanu lämmitellä :)Joni keskittyy ja pistää toisella, huom toinen silmä kiinni, YLÄmummoon ! huom ! Hyvä lämmittely alla.Maire, kova lätkäfani, meinas kuulemma pipo pyöriä päässä kun maailmanmestari Lasse tuli poriseen !Lasse Kukkonen on tehnyt meidän kanssa nyt n. 7 vuotta yhteistyötä kummin muodossa. Tällä kertaa Lasse kävi moikkaamassa Caritaksen väkeä, ja yhdistyksen jäseniä. Paikalla oli melkein n. 60 henk. vauvasta vaariin ja innokkaita olivat kaikki, kappaleen poika kotiin pauhatessa taustalla. Lassella oli tietysti MM kulta mitali mukana jota monet tutkailivat, siis harvinaista herkkua.

Jäätelön syönnin ohessa haastattelin Lassea ja monia kuulumisia, eli kiirettä on miehellä ja MM joukkueella pitänyt, mutta aina aikaa löytyy kuitenkin käydä kavereita moikkaan. Pihalla vedettiin pieni haastekisa, kun Joni ja Lasse mitteli kumpi saa neljästä pallosta enemmän maalin, tulos Lasse 0 ja Joni 1, todella tarkalla, pehmeillä ranteilla ylämummoon !, sinne samaan paikkaan minne Mikael Granlund nakkasi kuuluisan ilmaveivin.

Lassea pyydettiin myös kokeilemaan ilmaveiviä, mutta rohkeasti myönsi ettei taida onnistua ja jätettiin asia sitten testaamatta. Lopuksi Eija sitten kiitti vierailusta ja luovutti käynnistä Caritaksessa pieniä muistoja ja infoa Caritas - säätiöstä. Ilma suosi todella 26 c asteen helliessä porukkaa. Lasse lähtee heinäkuussa takaisin työmaalle Venäjälle kohti Metallurg Magnitogorskia. Jossa pelimiehellä on sopimusta yksi kausi...ainakin viellä jäljellä. Eihän kaverilla ole ikää vasta kuin 29 v eli pelivuosia vielä useita jäljellä. Kiitos Lasselle vierailusta, nähdään jatkossa, josta vähän suunniteltiin jo tulevaa tapahtumaa.

Kiitos jälleen mukavasta yhteistyöstä, sekä kiitos isolle määrälle Caritaksen avustajille. Kuin myös touhuajia kaimoille Eijalle ja Eijalle, sekä todella uutteralle WEP:lle Sami Saiholle. Oli myös mukava tavata harvemmin nähtyjä yhdistyksen jäseniä. Näin eri tapahtumien myötä sekin aina mahdollistuu paremmin. Kuten varmaan jo myöskin seuraavassa tapahtumassa, missä myös WEP avustajia on mukana

Ps. Eli, muistakaa Perjantaina 1.7 Hotelli Scandic kaiken kansan festivaalit, koko viikonlopun. Isäntänä Caritaksen maestro Lassi Mäkinen, jota komppaa Joni Loukkola ja Juhana Heikkinen. Linkki ---> https://www.facebook.com/event.php?eid=190722390973284
lisää kommentti   |   ( 3 / 217 )

Likkojen Lenkki 2011 Oulu - Katso Valtteri Kujalan tekemä video esteettömyydestä! 
lauantai, kesäkuu 11, 2011, 10:05 - Yhteistyö


Yksi Likkojen Lenkin 2011 järjestäjistä,( klikkaa nimeä --> ) Kirsi Mustalahti, kävi tutustumassa esteettömyyteen 20.8. järjestettävällä Oulun Likkojen Lenkillä. Katso Valtteri Kujalan kauniilla musiikilla väritetty upea glidecam-video tapahtuneesta!

Tapahtuman esteettömyyden, turvallisuuden varmistamisessa ja meiningissä on myös mukana Jouni Qveflander WEP-projektista Oulun Invalidien yhdístyksestä.

Likkojen Lenkki on leppoisa ja lämminhenkinen naisten kuntoliikuntatapahtuma, joka on täynnä liikunnan riemua ja iloa, upeaa naisenergiaa sekä huippuviihdettä.

Oulun Likkojen Lenkin ilmoittautuminen on käynnissä ja itse tapahtuma järjestetään lauantaina 20.8. Raatin stadionilla - tervetuloa mukaan! Tästä video myös starttaa.

Vuosina 2008-2009 Likkojen Lenkki toteutti 20-vuotisessa historiassaan ensimmäistä kertaa toimet tapahtuman saavutettavuuden parantamiseksi. Tavoitteena oli mahdollistaa se, ettei kenenkään naisen tai tytön tarvitse jäädä pois kaikille naisille suunnatusta tapahtumasta käytännön järjestelyjen tai avustajan puutteen vuoksi.
Likkojen lenkki Oulussa 20.8 launataina klo. 12.00 – 18.00. Tämän esittelyvideon kuvaaja Valtteri Kujala on myös Oulun Likkojen lenkin yksi kuvaajista. Lenkille lähtö tapahtuu noin klo. 13.00. Videossa kävimme tapahtuman pääorgansaattorin Kirsi Mustalahden kanssa tsekkaamassa lyhyemmän 2,8 km reitin läpi yhdessä Petrin (manuaalituoli) ja Kimmon (sähäköpyörätuoli) kanssa. Reitti on suunniteltu niin, että on myöskin haastetta on parissa nousussa. Nyt testissä oli mukana tukemassa asiaa miesenergiaa, kun mukaan pyydetyt likat eivät päässeet radalle testaamaan.

Reitin varrella on n. 30 avustajaa jotka auttavat haastavimissa paikoissa niin tarvittaessa ja sekä mahdollisissa laskuissa ovat kaverina.

Avustajana toimii WEP avustajia, sekä The Game:sta tuttu Sini Saihon team sekä sosiaali -ja terveys alan opiskelijoita. Reitti on turvallinen ja esteetön.

Lyhyempi reitti soveltuu esimerkiksi pyörätuolilla avustajan kanssa lenkkeileville, lastenvaunujen kanssa lenkkeileville, raskaana oleville, ikääntyneille tai muutoin kevyempää liikuntaa kaipaaville. Lyhyempi reitti kulkee Raatin kentältä Pikisaaren kautta Kauppatorille ja siitä Pokkisen puiston kautta Hupisaarille. Sieltä lenkki palaa Linnansaaren kautta takaisin Raatin kentälle.

Matkan varella Settlement Big Band viihdyttää ja kannustaa likkoja Kaupungin teatterin edessä, ja näin samalla Likkojen Lenkki tarjoaa myös kaupunkilaisille ilmaiskonsertin! Ainolan museon kohdalla on ensimmäinen huoltoteltta / piste. Raatin tapahtumaalueella on myöskin huoltoteltta jossa voi tarvitaessa levähtää ja paikalla on myös viittoman kielen hallitsevia tulkkeja. Alueella on myös hemmotteluteltta jossa voi käydä hierottamassa rasíttuneet lihakset. Tapahtumassa on myös "paras asu" -kilpailu, jossa palkitaan parhaat huoksupuvut. Kisaan osallitujat valokuvataan ja laitetaan raadin päätettäväksi, sekä tietysti nettiin kaiken kansan ihailtaviksi.

Tapahtuma paikalla on myös valvottu narikka (hinta 1 €, tuotto ohjataan kokonaisuudessaan Munuais- ja maksaliiton lasten ja perheiden toimintaan).

Tampereella oli osallistujia yli 10 000, Jyväskylässä myöskin tuhansia ja Ouluun on jo ennakkoilmoittautunut vajaa 2000 henkeä. Esiintyjinä tapahtumassa on mm. Paula Koivuniemi, Juha Tapio... Ei muuta kuin mukaan!Tekstiin liittyvä linkki alla
3 comments ( 712 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 217 )


Edellinen Seuraava