Pete moikkaamassa jääkiekkojoukkue HIFKiä 
sunnuntai, tammikuu 7, 2007, 14:19

Tästä kaikki alkoi:

Siis tästä kaikki alkoi vuonna 2002. Katso diaesitys ja lue kirjoittamani haaste tempaukseen osallistujille, mihin asia perustui. Vielä kerran Iso Kiitos Peten, Jennin ja Janin puolesta, HIFK, Kärpät, Finnair,radio Mega ja Oulu-lehti, joka silloin oli aktiivisesti näiden asioiden puolesta sanansaattaja. Tämä on yksi tärkeä kertomus elävästä elämästä monien joukossa, mutta sitäkin tärkeämpi. Tutustu asiaan ja kerro oma mielipiteesi rohkeasti. Jokainen voi auttaa kun uskoo ennakkoluulottomasti asiaan.

Lue ja katso tämä--->hyväntekeväisyystapahtuma Oulussa 2002

Lyhyesti aikaisempi 2002 ollut hyväntekeväisyystapahtuma jääkiekkopäivä Raksilassa:

Marraskuun 21. päivä vuonna 2002 oli varmasti Peten lapsille, Janille ja Jennille ikimuistoinen. Olin haastanut Finnarin lennättämään lapset Tampereelta Ouluun ja takasin. Koko päivä touhuttiin HIFK:n kanssa Raksilan jäähallissa. Jani oli jäällä joukkueen kanssa ja sai lahjaksi mailan Marek Zidlickyltä, nimmareita, silloinen valmentaja Alpo Suhonen ja Timo Pärssinen juttelivat puhelimessa Janin luokkakavereiden kanssa kun eivät uskoneet että ovat HIFK:n vieraana. Päivä huipentui, kun joukkue lahjoitti Raksilan kaukalossa Pete-isälle aidon joukkueen pelipaidan nimmareilla varustettuna. Illalla ottelussa oltiin sitten oikein Kärppien VIP vieraana: Kärpät lahjoittivat Jennille ja Janille pelipaidat ja tarjosivat buffetista, mitä lapset halusivat. Ottelussa sitten istuttiin Iltalehtiraadissa jakamassa ottelun parhaille tähdet. Ottelu päättyi 3 – 2 Kärppien voitoksi.

Tilanne tänään -2007

Kävimme jälleen moikkaamassa HIFK:n jääkiekkojoukkuetta, tällä kertaa Raksilassa ottelivat Kärpät ja HIFK.

Olin sopinut jo hyvissä ajoin, HIFK:n valmentajan, Sakari Lindforsin kanssa, että ottelun jälkeen tulemme Peten kanssa tervehtimään joukkuetta. Lapset Jani ja Jenni eivät tällä kertaa päässeet mukaan. HIFK:n kopissa oli iloinen tunnelma hyvin pelatun ottelun jälkeen, jonka pääkaupunkiseudun ylpeys vei niukasti mutta ansaitusti voittoon. Kun astelimme Peten kanssa joukkueen koppiin, ottivat he meidät lämpimästi vastaan. Sen minkä Peten kanssa aistimme, oli joukkueen hieno yhteishenki ja aito välittäminen. Pelaajat toisensa jälkeen kävivät tervehtimässä Peteä, ja mikäs sen mahtavampaa Hikifanista, Petestä tuntea kuuluvansa joukkoon. Hän sanokin monta kertaa että "aivan mahtavaa, aivan mahtavaa, hienoja jätkiä". Niin totta, vilpitöntä ja aitoa välittämistä oli se uskollisesta fanista. Kiitos HIFK:n - Peten kaksi tärkeintä asiaa hänen elämässään on omat rakkaat lapset Jenni ja Jani sekä HIFK.

Tapaamista joukkueen kanssa on jatkettu tässä vuosien saatossa noin pari kertaa kaudessa. Jenni on täyttänyt 11 vuotta ja opiskelee koulussa viidennellä luokalla. Jani on tällä hetkellä 14 vuotta. Molemmat asuvat edelleen Längelmäellä Tampereen lähellä. 2002 Jani pelasi vielä Längenmäen junnuporukassa.Hän on kova HIFK fani myöskin. Haaveena olisi päästä 16 –17 vuotiaana Helsinkiin HFKI:n ikäluokkansa junioreihin. Olenkin jo tästä jonkin verran jutellut nykyisen HIFK:n kakkosvalmentajan sekä joukkueenjohtajan pestiä hoitavan Sakari Lindforsin kanssa. Eli kaikki on mahdollista jos vain halua ja uskoa riittää. Tässäpä lyhyesti tästä tapahtumasta. Lapset ovat kokeneet isänsä kautta mahtavia asioita ja sen on lisännyt myös lasten ja isän yhteenkuuluvuuden tunnetta. Iso kiitos tästä vuosia jatkuneesta kummitoiminnasta kuuluu HIFK:lle ja Kärpät ovat myöskin olleet monella tapaa vastaavassa toiminnassa mukana. Sivuilta löydät artikkeleita, sekä kuvamateriaalia asiaan liittyvää ja mihin nämäkin asiat perustuvat.

Pete on aito HIFK-fani, sen todistaa hänen vasemmassaan olkapäässään oleva tatuointi, jossa on kissaeläin (HIFK-logo) sekä hänen lapsiensa Jennin ja Janin nimet.


( kuva. Juuri suihkusta kuvaan astelleet HIFK:n pelimiehet peten ympärillä;(vas.)Pasi Nielikäinen, Pete, Kimmo Kuhta, Jere Karalahti ja allekirjoittanut)

Lue lisää Petestä:
Yrittäjyys jäi silmänräpäyksessä
HIFK ja Pete
Ystävyyttä ja joukkuepeliä
Kuvaesitys - Pete, lapset ja HIFK
Kuvaesitys - Pete ja HIFK
7 comments ( 535 views )   |   ( 3 / 360 )

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti Sininen sävel 
keskiviikko, joulukuu 20, 2006, 00:07
Virallisille sivuille tästä <--- klikkaa

(Toiveesta laitettu hieno tapahtuma esille uudemman kerran, koska tapahtumasta pyydetty ladattavaa koostetta. Tulossa n.10 min. video konsertista)

Kesällä 2006 yhteistyön alkaessa musiikin prof. Olga Maslak ja vammaisten virikeohjaaja Jouni Qveflander päättivät järjestää yhteisen tapahtuman Oulun alueen eri yhteisöjen kanssa.

Olga Maslak on käynyt Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikössä kesästä 2006 asti antamassa vapaaehtoisesti halukkaille laulunopetusta. Hän on pyyteettömästi halunnut auttaa nuoria omassa harrastuksessaan. Olemme harjoitelleet hänen ohjauksessaan 4 – 6 kertaa kuukaudessa.

5.12 järjestetyssä hienossa juhlassa Caritaksessa esiintyikin soolona Olgan säestyksellä kaksi talomme asukasta, Laura Kemppainen ja Tiina Pudas. He olivat harrastaneet laulua jo pienestä pitäen, taistelleet omien haaveiden puolesta sekä uskoneet vankasti omiin kykyihin. Unelmat on tehty toteutettaviksi.2 comments ( 289 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 4.2 / 764 )

Action-tapahtuma Ouluhallissa 
torstai, lokakuu 12, 2006, 22:55
katso video
Katso kuvat
(Kuvat;JQ.Uudet kuvat ovat nyt lisätty.)

Soveltavan liikunnan action-tapahtuma oli Ouluhallissa keskiviikkona
11.10.2006 klo 17.00-20.00.


Liikunnallisia elämyksiä oli kokeiltavana kaiken ikäisille ja -kokoisille sekä kaikille muille
soveltavasta liikunnasta kiinnostuneille ihmisille. Järjestämme myös tulevaisuudessa
mahdollisuuden mukaviin kokemuksiin erilaisten lajien parissa:
pyörätuolikelaus, pyörätuolijalkapallo, pyörätuolitanssi, kelkkasähly,
kelkkakäsipallo, laser-ammunta, pyörätuolinyrkkeily, curling jne.

Mahdollisuus action-tapahtumassa oli tutustua myös maastossa retkeilyyn, jota Inavlidiliiton Oulun asumispalvelut ovat soveltaneet liikuntavammaisten maanpuolustusleirin muodossa. Keväällä -2006 järjestetty leiri yhdessä Maanpuolustus Pohjois-Pohjanmaan maanpuolustuspiirin ja Puolustusvoimien kanssa oli
menestys, joka jatkuu myös keväällä -2007.

Toiminnan ja tapahtumien tavoitteena on lisätä tietoisuutta soveltavan liikunnan
mahdollisuuksista ja motivoida uusia harrastajia liikunnan pariin.
Kokeilemalla ohjatusti uusia lajeja vähennetään kynnystä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.
Yhtenä tavoitteena on, että action-tapahtuma luo yhteistyötä ja
mahdollistaa Kunnossa kaiken ikää-hanketta jatkossakin.

Tapahtumaa olivat järjestämässä: Suomen Invalidiliitto, Oulun invalidien yhdistys, Oulun kuntokeskus, Rokuan kuntokeskus, Pohjois-Suomen liikunta ry, Oulun kaupungin liikuntavirasto, Invalidiliiton asumispalvelut, Oulu, ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun fysioterapiajaosto. Iso kiitos edm. koulun opiskelijoille!

Tule jatkossakin kokeilemaan uusia elämyksiä ja nauttimaan liikunnan ilosta. Muista
ottaa kaverisikin mukaan!(kuva: Oli hienoa saada Pertti Sankilampi (oik.edessä) mukaan tapahtumaan. Hän toimi koko illan asiantuntevana juontajana.)
lisää kommentti   |   ( 3.8 / 597 )

Aivovammaliiton Oulun klubitalo 
maanantai, syyskuu 25, 2006, 15:57


Aivovammaliiton Oulun klubitalotoiminta on tarkoitettu työikäisille henkilöille, joilla on aivovamma, aivokasvaimen jälkitila tai anoksinen aivovaurio. Klubitalo tarjoaa työpainotteista toimintaa ja vertaistukea ammattilaisten ohjauksessa ja valmennuksessa. Klubitalossa työskentelee kaksi palkattua työntekijää, toinen ohjaaja aloittaa v. 2007 alussa.

Klubitalon päivä alkaa klo 9.00 ja päättyy klo 15.00, avoinna maanantaista torstaihin.

Klubitalon jäsenet ja työntekijät suunnittelevat ja toteuttavat päivittäiset tehtävät yhdessä ja osallistuvat päätöksentekoon viikoittaisissa klubikokouksissa.

Klubitalon päivään kuuluu mm.:
- ruuanlaitto ja kaupassa käynti ja muut kodintyöt
- toimisto- ja siistimistyöt
- retket, pelit, tutustumiskohteet
- ryhmäkeskustelut – vertaisryhmäkeskustelut, klubikokoukset, alustetut keskustelut

Klubitoiminta tarjoaa
- vertaistukea ja sosiaalisia suhteita
- mukavaa tekemistä ja yhdessä olemista.

Klubitoiminta
- tukee omatoimisuutta
- pitää yllä vuorokausi- ja viikkorytmiä
- lisää itsenäisyyttä ja oman elämän hallintaa.

Klubitaloon voi tulla ensin tutustumiskäynnille. Toimintaan mukaan tuleminen käynnistyy alkuhaastattelulla ja sen jälkeen kolmen kuukauden pituisella tutustumisjaksolla. Tänä aikana tutustuja päättää onko klubitalo hänelle sopiva paikka. Samoin myös jäsenet ja työntekijät arvioivat tutustujan edellytyksiä toimia klubitaloyhteisössä.

Alkuhaastattelu on 30 min. kestävä keskustelutilanne, jossa kartoitetaan tulevan jäsenen motivaatiota ja riittävää toimintakykyä klubitalotoimintaan osallistumiseen.

Haastattelussa huomioidaan seuraavia asioita:
- itsenäisyys ja valmiudet itsenäiseen osallistumiseen
- omatoimisuus ja valmiudet aloitteelliseen tekemiseen yksin ja ryhmässä
- päivittäisistä toiminnoista selviytymisen kykyä
- kykyä tulla toimeen muiden jäsenten kanssa (sosiaaliset taidot ja käyttäytyminen)
- palautteen ja ohjaamisen vastaanottokykyä
- vireystila
- työikäinen
- vammautumisesta aikaa vähintään 2-3 vuotta

Jatkuva toiminnanohjauksen tarve edellyttää henkilökohtaista avustajaa, jollaista klubitalo ei voi tarjota. Oman henkilökohtaisen avustajan kanssa osallistuminen toimintaan on mahdollista.

Klubitalolla ei ole jäsen- tai pääsymaksua. Aterioista maksetaan omakustannushinta ja matkat jokainen kustantaa itse. Muista toimintaan liittyvistä kuluista, esim. retket, sovitaan erikseen.

Oulun klubitalo toimii lokakuusta 2006 alkaen osoitteessa Puusepänkatu 4 a, 2.krs. Hyvän mielen talo toimii samassa rakennuksessa.

Lisätietoja ja ajanvarauksen alkuhaastatteluun voit kysyä toiminnanohjaaja Liisa Pitzéniltä, puh. 050-493 7897 tai sähköpostitse osoitteesta klubitalo.oulu@mail.suomi.net.


Aivovammaliiton Oulun klubitalon ohjausryhmätyöskentelyn linjaukset:

- osallistujien laaja-alainen ja monipuolinen asiantuntemus

- toimii asiantuntijana ja toiminnanohjaajan ammatillisena tukiryhmänä

- ohjaa suhteessa projekti-/toimintasuunnitelmaan

- edistää verkostoitumista – välittää tietoa omaan organisaatioon

- väli- ja loppuraporttien hyväksyminen

- tulosten, toteutuksen ja toiminnan vaikuttavuuden arviointi


Aivovammaliiton Oulun klubitalon ohjaustyöryhmään kuuluu kahdeksan jäsentä


TERVETULOA TUTUSTUMAAN!

1 kommentti ( 90 views )   |   ( 3.6 / 545 )

Laura Kemppainen Tähtiartistit-laulukilpailussa 
sunnuntai, syyskuu 17, 2006, 23:07
katso video: laura_k.wmv

Laura Kemppainen lähti kesäkuun lopussa rohkeasti mukaan Ohjelmatalo Naplit Show Oy:n järjestämään TÄHTIARTISTI 2006- kilpailuun, jossa etsitään uusia tähtiä iskelmätaivaalle. Mukaan kilpaan hän lähti ensin haastaakseen itsensä ja ollakseen jälleen monta kokemusta rikkaampi.

Nyt semifinaalivaiheessa mielessä siintelevät yhä vahvempina mahdollisuus päästä levyttämään ja keikkailemaan. Tähtiartisti 2006-kilpailu on Lauran mielestä hieno mahdollisuus kaikille ja kilpailuun osallistuminen on tuonut elämään paljon iloa sekä uskoa omiin kykyihin.

Se että Lauraa ovat hankeessa tukeneet ja tsempanneet monet ystävät ja sukulaiset on hän saanut myös arvokasta ja yllättävää tukea sekä lauluopetusta itseltä Professori Olga Maslakilta. Hänen opetuksessaan ovat olleet esim sellaiset taiteilijat kuin Jyrki Anttila ja Petrus Schroderus. Maslak on erikoistunut kamarimusisointiin laulajien kanssa.

Olga Maslakin kanssa ovat konsertoineet mm. tenori Jyrki Anttila, tenori Esko Jurvelin, sopraano Anna-Maria Jurvelin, viulutaiteilija Sergey Sarkisiants, altto Eeva-Kaarina Vilke, mezzosopraano Marjatta Airas, basso Jaakko Ryhänen, sopraano Airi Tokola, tenori Vladimir ja sopraano Ludmila Nedvizhai, baritoni Tapani Valtasaari, sopraano Taina Piira, mezzosopraano Chieko Okabe ja tenori Petrus Schroderus. Sanotaanki että Laura on ollut vähintäänkin looistavassa ohjauksessa. Yhteistyö myös jatkuu edelleen Invalidiliiton asumispalveluiden, Oulun yksikön ja Olgan Masalakin kanssa. Asiasta kuullaan myöhemmin näillä sivuilla.

Jos haluat olla mukana kannustamassa Lauraa edelleen, Kuusamon Tropiikissa 6.-7.10.2006 pidettävään finaaliin, äänestä soittamalla numeroon 0700-01414 ja näppäile numero 202. (1,48&#8364; + pvm) Äänestysaika on päättynyt perjantaina 22.9. klo 10.00 Jokainen annettu ääni on tärkeä askel lähempänä pienen ihmisen unelmaa! - Kiitos kaikille kannustuksesta.


Voit käydä TÄHTIARTISTI 2006 sivuilla http://www.tahtiartisti.fi/naplit/t2006/index.php sieltä löytyy tarkempaa tietoa.

lisää kommentti ( 20 views )   |   ( 3.5 / 489 )


Edellinen Seuraava