Soveltavan liikunnan teemapäivä 
tiistai, toukokuu 1, 2007, 00:17
Videokertomus syksyllä 2006 olleesta liikunnan teemapäivästä Oulun Rotuaarilla.


lisää kommentti   |   ( 3 / 276 )

Kaveria ei jätetä 
maanantai, huhtikuu 30, 2007, 21:20
Kaveria ei jätetä-video. Mukana mm. Oulun kärpät, HIFK ja nyrkkeilyn legenda Topi Mikkola! Lue aiheesen liittyvä artikkeli alla.


lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 318 )

Senioreiden, nuorten ja vammaisten yhteinen ilta. 
tiistai, huhtikuu 10, 2007, 08:51
Tapahtuma järjestettiin Karjasillan lukion ja yläasteen salissa. Mukana oli myös koulun Rehtori Pasi Käyhkö. Erityiskiitos koululle mukana olosta. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Höhytyän suuralueen Vanhus- ja vammaistyöryhmän sekä lapsi – ja nuorisotyöryhmän kanssa.

Tapahtumassa oli tarkoitus saada yhteinen tapahtuma missä nuoret, seniori-ikäiset ja vammaiset ovat mukana ja kohtaavat.
Monestikaan arkielämässä edm. ryhmät eivät ole paljoakaan tekemisissä toistensa kanssa. Olisikin tärkeää jo ala-asteella koulussa vaikuttaa asenteisiin erilaisuutta ja vanhempia
ihmisiä kohtaan. Senioreiden muotinäytös ja liikuntavammaisten maanpuolustusleiristä esitetty filmi saivat joidenkin oppilaiden alaleuat loksahtelemaan auki suurin piirtein asenteella
”et voix noiki tehä noin”. Eli vaikka ihminen ei ole standardiin muotiin valettu, se ei tarkoita etteikö ihminen pysty olemaan osallisena ja tasavertaisena. Harmi vain jälleen kerran, että yksikään oululainen tiedotusväline ei ollut paikalla viestittämässä tai todistamassa hyvää asennekasvatustapahtumaa.Juontajaksi saimme monestakin mediasta tutuksi tulleen loistavan ammattilaisen, miehen jolla sana on hallussa eli Lauri Salovaaran.
Mukana olivat esiintymässä Loudspekersa capella lauluyhtye, Oulun Kärpät ja sieltä mestarit, hyökkääjä Janne Pesonen ja puolustaja Topi Jaakola.
Muotinäytöksen ylpeästi esittivät Caritaksen senioreiden mallikuusikko. Tapahtuman lopuksi lauteille asteli Sulo Caritas-kodista kahden hanuristikaverin kera ja kolmen kappaleen voimin.

Loudspeakers

Syksyllä 2005 perustettu a cappella –lauluyhtye johon
kuuluu seitsemän hyväntuulista oululaisnuorta, jotka ovat myös Madetojan
musiikkilukion kasvatteja. Loudspeakers on a cappela-ryhmä, eli se laulaa ilman soitinsäestystä. Mutta kun sulkee silmänsä ja kuuntelee, saattaa luulla soittimiakin olevan mukana.

Loudspeakers esiintyy Nuori Kulttuuri –katselmuksessa Turussa toukokuun lopussa ja kesäkuussa Tampereen Sävelessä, joka on maineikas
laulumusiikkitapahtuma.
Kukapa tietää, milloin oululaisyhtye syrjäyttää samoja polkua kulkevat maineikkaat lauluyhtyeet, kuten Rajaton ja Club For Five!


Markus H. Korhonen

Filosofian maisteri, tapakulttuurin tutkija, kulttuurihistorioitisija Markus H. Korhonen käyttää damaskeja, ei koskaan farkkuja. Hän on silti avojalkainen oululainen.
Hän osaa tehdä pulppuilevasti ja räiskähtelevästi tutuksi historiaa, sen ilmiöitä ja henkilöitä. Markus H. Korhonen on myös tapakouluttaja. Hän on suomalaisten tapojen puolestapuhuja.
Illan puheen aiheena oli "suomalaisuus ja eurooppalaisuus kohtaavat - olemmeko sittenkään junttikansa".

Senioreiden muotinäytös

Carita kodin asukkaat esittivät muotinäytöksen. Vaatteet on lainannut Ellen Jääskeläinen. Framille heidät jokaisen mallin talutti juontaja Lauri Salovaara
Musiikkina toimi ennakkoluulottomasti, näin sopivasti Eurovision alla Lordin Hard rock hallelujah -kappale.

Oulun Kärpät

Janne Pesosta ja Topi Jaakolaa vastaan ottelivat pöytäkiekossa n. 300 päisen yleisön edessä.
Yläasteella opiskelevat Kärppien tulevaisuuden lupaukset ja nuorten maajoukkue pelaajiin, kuuluvat puolustaja Jukka-Pekka Hiltunen ja hyökkääjä Kai Petäjäkangas.
Pojat taistelivat tiukan 1 – 0 voiton hallitsevista mestareista, tosin Pesosen sanoja lainatakseni;
”jäähy tuli kyllä kyseenalaisesti maalivahdille ja se vielä, että tuomari määräsi maalivahdin boxiin, oli todella hankala voittaa ilman mokkea, mutta tällaista joskus sattuu..” Kärppien tappiosta huolimatta tapahtuma oli onnistunut, mutta jatkoa seuraa ja toivotaan että samoissa merkeissä tavataan. Hyviä kehitysidoita tuelevaisuuteen jo onkin.

(Lopussa tekstiin liittyvä linkki. Osoitus hienoa asennetta ja vahvaa ennakkoluulottomuutta.)

Muuta asiaa. Maanpuolustusleiri

Valtakunnankin tasolla ainutlaatuinen toinen liikuntavammaisten maanpuolustusleiri lähestyy.
Leiriläisiä on tällä hetkellä 15 mikä alkaa olla maksimimäärä. Avustajia on n. 10 mukana. Leiri pidetään Hiukkavaaran maastossa 26. – 27.5. Toimin kurssin johtajana, ja lisää ohjelmasta löydät https://www.maanpuolustuskoulutus.fi/portal/index.asp


lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 308 )

Taidenäyttelyä, miekkailua ja curlingia. 
keskiviikko, maaliskuu 21, 2007, 22:01
Mukana päivässä Invalidiliiton asumispalvelut,Oulu, Seitti ja Oulun Invalidien yhdistys. Pahoittelen kuvan laatua ja välillä valokaan ei tahtonut riittää. Se kuitenkin lienee tärkeintä, että teimme hienon päivän ja kavereiden kanssa historiaa Pohjois-Suomen mittakaavassa. Kaikkea näitä ennen kävimme hienon kaverin, Jannen taidenäyttelyssä. Kiitos Oulun miekkailuseuralle taidokkaasta ohjauksesta. Kävimme kokeilemassa miekkailua pyörätuolissa Rajakylän peruskoulun jumppasalissa. Lopuksi kokoonnuimme Rehapoliksen tiloissa hyvän ruuan merkeissä. Kalle Jokinen kertoi Seitin toiminnasta ja paikalla oli kaiken kaikkiaan n.30 nuorta ja nuorenmielistä. Päivä oli onnistunut ja jatkoa on odotettavissa.
lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 362 )

Vammaisia tyttöjä malleiksi,yhteiskunnalliseen,kansainväliseen mainontaan 
tiistai, maaliskuu 13, 2007, 18:17
Sähköpostiini ilmestyi seuraavanlainen pyyntö. Lupasin laittaa myös asian esille sivuilleni.Hienoa ennakkoluulottomuutta seuraavassa

Vammaisia tyttöjä malleiksi.

Olen opiskelija Markkinointi-instituutissa ja koulustamme osallistutaan kansainväliseen DOVE kilpailuun.

http://www.dandad.org/studentawards07/index_flash.html

Tämä liittyy vammaisiin siksi että kilpailun tukijana D&Ad-aidon kauneuden puolesta kampanjassa on Images of Disability -yhdistys, joka haluaa tukea vammaisten näkyvyyttä mediassa ja mainonnassa samanlaisina kuin "tavalliset" ihmiset ovat.
Tiimini teki luokaltamme parhaan ehdotuksen ja koulu lähettää kilpailuun työmme.

Nyt haluaisimmekin oikeasti valokuvata mainoskuvat vammaisilla malleilla ja tehdä viimeisen päälle tyylikkäät kuvat. Uskomme voimakkaasti että meillä on mahdollisuus pärjätä kansainvälisesti tässä kisassa ja muokata erityisesti nuorten arvomaailmaa mainonnan keinoin. Kansainväliseen kisaan osallistumisestakin voisi saada medianäkyvyyttä suomessa, joka on taatusti tärkeää vammaisjärjestöille.

Nyt etsimme 14-22 vuotiaita vammaisia tyttöjä.
Mainokset ovat hyvällä maulla tehtyjä DOVE-tyylisiä, mutta myös hätkähdyttäviä, koska vammaiset on kuvattu aivan tavallisina nuorina tyttöinä joilla on ne tavalliset tyttöjen ajatukset mielessään, sen sijaan että he olisivat keskittyneitä vammaansa. Haluamme antaa vammaisille nuorille oikeuden olla ihan tavallisia nuoria.

Mikäli sinua kiinnostaa ota yhteyttä suoraan Adele Parviaiseen. Lisätietoja asiasta antaa myös Jouni Qveflander, Oulun Validia palvelut etunimi.sukunimi@invalidiliitto.fi tai 040 5096605. Sekä, Seitin nuorisotyön suunnittelija Kalle Jokinen, etunimi.sukunimi@seittiweb.org tai 040 738 8089

Terveisin
Ego: Adele Parviainen
Copywriter
+385-50 5944223

Ps. malliaiheeseen liittyvä linkki alla.

Tiedoksi muuta toimintaa virikkeessä

(Seitin kanssa olevasta yhteistyöstä ja menneestä tapahtumasta tulossa lisää materiaalia sivuille videon muodossa jne.Esillä silloin;CP-vammaisen Jannen taidenäyttely oulussa, pyörätuolicurling(Oulunsalon jäähalli) pohjoissuomessa ensimmäisenä kokeiltu ja päätteeksi,pyörätuolimiekkailu(Oulun miekkailuseuran opastuksella)lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 393 )


Edellinen Seuraava