Finnkino Plaza esteellisyyden "mallioppilas" 
tiistai, tammikuu 8, 2008, 08:08 - Kritiikkiä


Minna Timosen kirjoitukseen viitaten.( Kaleva 8.1./Lukijan sivu,Plaza kohtelee pyörätuolilla liikkuvaa epätasa-arvoisesti )

Voin kertoa,että Minna Timosen ja hänen vammaisen poikaystävänsä tapaiset kokemukset kyseissä paikassa ovat lähes viikottaisia. Yleensä Oulussa on suhteellisen hyvin kiinnitetty julkisten rakennusten esteettömyyteen, mutta näin ei aina ole. Tällä hetkellä esteettömyys– ja vammaisnäkökulman pois jättämisen ”mallioppilas” on isolla kohulla noin vuosi sitten Ouluun saapunut uusi elokuvateatteri Finnkino Plaza. Siitä on jo noin vuosi, kun kävimme kartoittamassa paikan esteettömyyden muutaman pyörätuolia käyttävän kaverin kanssa. Paikalla oli myös allekirjoittanut, Oulun Invalidien Yhdistyksen toiminnanjohtaja Kari Siponen ja Pentti Lotvonen Lintulammen asukasyhdistyksestä. Silloin myös delegoimme puutteista rakennuksen suunnittelijalle, rakennuttajalle ja tilojen vuoraajalle jne. Asialle luvattiin varmasti tehdä parannuksia ja tarttua rivakasti tarvittaviin toimiin. Mitään ei ole kuitenkaan vielä tapahtunut.

Mitään ei ole muutettu

Kävimme silloin jokaisen teatterissa olevan salin läpi vastaavan päällikön kanssa. Jokaisessa teatterisalissa oli suuria puutteita esteettömyys- ja yhdenvertaisuusnäkökulmasta ajateltuna, invavessoista puhumattakaan. Esimerkiksi sali 1:ssä oli kaksi paikkaa jotka on vain pyörätuolille tarkoitettu, alarivin molemmissa päissä yksi paikka ja on edelleenkin. Eli, kun ystävän kanssa menet nauttimaan yhteisestä elokuvahetkestä,välissä on n.40 penkkiä. Sali 2:ssa on yksi paikka ja on edelleenkin. Puutteet jokaisessa salissa jatkuivat. Menimme myöhemmin kahden sähköpyörätuolia käyttävän ihmisen kanssa katsomaan elokuvaa edm. kakkossaliin - toisen kaverin sain väkisin runnottua tuolineen sille tarkoitetulle paikalle ja toinen kaveri jäi istumaan sisääntuloon johtavan käytävän päähän, kun lattiatasolle ei päässyt neljän portaan vuoksi. Muu paikalla ollut yleisö oli ihmeissään. Isomalla ryhmällä paikalle tulo aiheuttaa väistämättä sen, että osa jää armottomasti ns. rannalle ja se ei ole oikein. Luiskia (edes siirrettäviä) yhteenkään saliin ei ole tehty, jotta se mahdollistaisi edes lattiatasolle pääsyn. Myöskään pyörätuolipaikkoja ei voi varata etukäteen.

Elokuvan seuraamisen suorastaan mahdottomaksi tekee sen, että esimerkiksi sali 1:ssä, jos elokuva on vielä vieraskielinen, niin tekstin ja elokuvan yhtäaikainen seuraaminen on melkeinpä mahdottomuus. Sitten on paljon myös muita erityis– ja vammaisryhmiä joita ei ole otettu millään tavalla huomioon. Kuten sitäkään ei ole ajateltu ollenkaan, että näkövammaiset käyvät myös elokuvissa. On suorastaan hävettävän surullista,että tälläistä ylilyöntiä näkee vielä tällä vuosituhannella Oulussa, jota kuitenkin kutsutaan innovatiivisen teknologian pohjoisen keskukseksi.

Esteellisyys pahin rajoite harrastukselle

Surullista on vielä kuulla kyseiseltä taholta, ettei paljon näy erityisryhmiä liikkeellä. Vanha totuus pätee myös tässäkin, jos on esteetöntä tarjontaa mahdollistettuna, on myös kysyntää. Mutta tässä tapauksessa nyt jo kiinteistö itsessään tekee tämän nautinnon monille mahdottomaksi ja masentavaksi kokemukseksi. Varmasti on satoja ihmisiä Oulun seudullakin, jotka haluaisivat käydä elokuvateatterissa yksin tai ystäviensä kanssa, jos se olisi esteettömästi mahdollista. Tiedän senkin, että ympäristökunnista ja Pohjois-Suomesta asti olisi monet ryhmät tehneet yhdistetyn kaupunkiin tutustumisen ja elokuvateatteri-hotellimatkan - onhan samassa kiinteistössä oleva Scandic-hotelli joka on kuitenkin suhteellisen esteetön. Useita matkoja on peruttu. Tässä olisi ollut yksi mahdollinen lisä Oulun matkailuun, jos sitä olisi pitemmällä halulla ja järjellä ajateltu.

Yhdenvertaisuus

Tässä vain tahtomattakin paistaa vahva ylimielisyys ja ennen kaikkea välinpitämättömyys asiaa kohtaan. Kannatta tutustua jo mitä sanotaan Suomen perustuslaki II, luku Perusoikeudet, 6 § yhdenvertaisuus. YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskeva yleissopimuksessa muun muassa mainitaan seuraavaa;
- Syrjintäkielto ja tasapuolisen kohtelun takaaminen keskeistä: vammaisia henkilöitä ei saa kohdella eri tavoin kuin muita ihmisiä millään elämänalueella
- Positiivinen erityiskohtelu on hyväksyttävää tosiasiallisen tasa-arvon saavuttamiseksi

Tilanne nyt

Tilanne tällä hetkellä on se, että tilat ovat mitkä ovat. Mutta olemme ryhtymässä jälleen toimeen asiaan suhteen, jotta luvatut parannukset saataisiin konkretisoitua ja mahdollisimman moni pystyisi esteittä käymään elokuvissa.

Miten sitten avustaja pääsee elokuvateatteriin

Finnkinon teattereissa pyörätuoliasiakkaan avustaja pääsee yhdessä avustettavan kanssa yhden lipun hinnalla elokuviin. Hänelle tulostetaan siis kassalla ilmainen avustajan lippu ostotilanteessa. Mikäli asiakas ei käytä pyörätuolia, hänen on esitettävä lipunmyynnissä kaupungin sosiaalitoimen päätös tai vastaava asiakirja avustajan tarpeellisuudesta saadakseen avustajalle lipun. Tämä käytäntö on muokattu yhdessä Invalidiliiton kanssa. Tavoitteena on välttää tilannetta, jossa henkilökunta joutuu arvioimaan avustajan tarpeellisuuden. -Jouni-

Tulossa; Piia Jolla Oulun Invalidien yhdistyksestä ottaa selvää, miten muissa kaupungeissa Finnkino on hoitanut esteettömyys asian. Siitä sitten myöhemmin.

Ps.Mielellään kuullaan mitä vaikeuksia olet kohdannut elokuviin mennessä jne.
7 comments ( 784 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 850 )

Lasse Kukkosen vastaukset syksyn kysymyksiin 
perjantai, joulukuu 28, 2007, 10:01 - Tempaukset ja toiminta
Tässä joulun alla Lasse Kukkosen vastaukset niihin kysymyksiin mitkä keräsin Lassen ja Kärppien faneilta -Jouni-

( hox ! älkää ihmetelkö sanojen muotoa vastauksissa, ä:n ja ö:n pilkut puutuvat amerikan vehkeistä. Olen lisännyt vastaukset sivuille sellaisina kun ne tulivat.)

Moi


Nyt on meillakin pieni Joululoma alkanut 23.12 (3pv), tassa vastauksia kysymyksiinne, otin taiteilijan vapauksia ja jatin muutaman pois =).
kiitokset hyvista kysymyksista ja kovasti terveisia kaikille !

1.Pahin vastustaja pakille/parhain hyökkääjä NHL:ssa mielestäsi ja kuka ärsyttävin pelaaja esim. Tiki talk tyyliin

-Talla hetkelle mielestani vaikein hyokkaaja on Jaromir Jagr ja arsyttavin Sean Avery !

2.Mitä kaipaat eniten kotosuomesta? ja miksi?

-Perhetta ja ystavia ja koiria!

3.Kumpi luistin ensin jalkaan :)

- Aina Oikea luistin ensin =)

4.Onko mailalla väliä?

-Onhan silla merkitysta, itse tykkaan Montrealista.

5.Mitkä on sinun normaalit rutiinit ennen jokaista matsia,onko valmistautuminen aina saman kaavan mukaan. Onko ne muuttuneet kärppä ajoista

-Rutiinit on aika vakiot, ruokailut ja paivaunet samaan aikaan ja hallille 2,5 tuntia ennen pelin alkua. Aika samana on rutiinit pysyneet taallakin.

6.Kuinka paljon olette tekemisissä Suomalaisten pelaajien kanssa pelien ulkopuolella. Tsemppiä !

-Jonkun verran tulee oltua Oululais lahtoisten pelaajiin yhteydessa, ja tietysti joukkueessa pelaaviin enemman.

7.Muistoja/tuntoja ensimmäisen NHL matsin alussa ja milloin se oli

-Ensimmainen peli oli Chicagossa Minnesotaa vastaan. Jannitti kovasti ennen pelia.

8.Ihan ensimmäiset NHL tehomerkinnät,missä ottelussa

-En muista, ensimmainen maali tais olla Coloradossa.

9.Pahin loukkaantumisesi urasi aikana

-Olen ollut tosi onnekas ja valttynyt pahoilta loukkaantumisilta, muutamalla luun murtumisella on selvitty.

10.Mitä musiikkia joukkueen pukukopissa kuunnellaan ja mielimusiikkisi

-kopissa kuunnellaan aika paljon rokkia, itse tykkaan Sentencedista ja Kalmah bandeista! Heavy on parasta.

11.Suomi vietti itsenäisyyspäivää 6.12 näkyykö se mitenkään siellä,tuliko vedettyä lippu salkoon

-En omista lipputankoa taalla niin jai lippu nostamatta, mut kynttilat oli ikkunoissa.

12.Onko pelinumero sama kuin kärpissä, mikä merkitys sillä on

-Pelinumero vaihtuu aina uudessa joukkueessaa ja mulle ei silla ole oikeastaan mitaan merkitysta, kunhan se aina oulussa on 3 =)

13.Mikä on hienointa, mitä jääkiekko on sinulle antanut?

-Parasta mita kiekko on antanut on hyvia ystavia ja hienoja elamyksia !Saanut nahda maailmaa ja paljon ihmisia.

14.Ketä pelaajaa kunnioitat NHL :ssa/Liigassa eniten?

-On todella paljon pelaajia joita kunnioitan todella paljon, ja on vaikea nimeta vain yhta, mutta sanotaan vaikka Zetterberg.

15.Mitä ominaisuuksia osaat hyödyntää kentällä parhaiten?

-Ehka parhaiten osaan hyodyntaa pelinennakoimista..

16.Luonnehdi itseäsi viidellä sanalla?

-Rauhallinen, tunnollinen, huolehtiva, seurallinen ja kilpailullinen

17.Montako mestaruutta Philadelphia flyersilla on plakkarissa ja joukkueen pitkäaikaisin pelaaja

-2 stanley cupia on tanne saatu, ja pisimpaan on seurassa tainnut olle joko Sami Kapanen tai Simon Gagne

18.Sit kiinnostaa noi Totally Tiredin kuviot, mikä on kokoonpano nykyään?

-En tieda Totally tiredin kuviosta, sori,

19.Kun joskus harvoin suutut tuomarille ja saat kympin käytöksestä, niin kaduttaako kovasti jälkeenpäin?
Muistatko vielä kenelle teit ekan maalin liigassa? Entä NHL:ssä?


-Jos niin kay et sen kympin itselleen hankkii, niin kylla se aina kaduttaa ja havettaa kovasti.
Taisin tehda ensimmaisen NHL maalin Jose Theodoerelle ja liiga maalin Kimmo Kapaselle

20.Kuinka paljon ylivoimapelaamisestanne on etukäteen harjoituksissa ja palavereissa suunniteltua ja kuinka paljon siitä on pelkkää improvisointia tilanteen mukaan?

-Yleensa valmentajat antaa harjoituksissa tietyt raamit ylivoimalle ja loput on sitten pelaajian juttuja ja tietenkin ratkaisut pelissa on monesti improvisaation tuloksia.

21.Mitä suunnitelmia on jääkiekkouran loputtua sitten joskus muutaman vuoden päästä?

-Kyllahan sitakin on tullut mietittya, ja omaa yritysta oli varmaan tarkoitus pyorittaa, mutta jaakoon ala viela salaisuudeksi.

22.Millä autolla ajelet? Ja mieli ruoka,suomessa ja siellä

-Talla hetkella ajelen toyota highlanderilla. Mieliruoka Suomessa vaimon tekema pasta ja taalla sama..

23.Mitä lempinimiä olet omannut urasi aikana ja mikä niistä on paras?

-Suomessa ei oikestaan ollut lempinimea. Taalla sanovat kukky, kai se ihan ok on.

24.Kuka Sinua valmentanut henkilö on tehnyt Sinuun suurimman vaikutuksen ja miksi?

-Oikeastaan kaikki Juniorivalmentajat Oulussa ovat olleet todella merkittavia ja tuoneet jotain tarkeaa omaan pelaamiseen ja ihmisena kasvamiseen. Eli kiitokset juniorivalmentajilleni !!

25.Kumpi on hienompaa; tehdä maali vai antaa namupassi, joka johtaa maaliin?

-Tehda maali

26.Mikä on pahin vierashalli ja miksi?

-New jerseyn kotihalli on paha paikka aina.

27.Mitä ajattelit silloin kun sait kuulla Saku Koivun sairaudesta?

-Kyllahan silloin mielessa liikkui kaikki mahdolliset ajatukset, onneksi Saku on taistellut itsensa terveeksi.

28.Tuottiko vaikeuksia tottua kapeaan kaukaloon ?

-Oikeastaan pienempi kaukalo ei tuottanut mitaan sopeutumisvaikeuksia, mutta kun viime kevaana tuli pelaamaan MM-kisoja meinasi olla vahan hukassa aluksi isossa kaukalossa..

29.Miksi suomalaiset ei kehu omia suorituksiaan jos pelaavat hyvin, onko
Pohjois- Amerikkalaisten itsetunto kovempi kuin suomalaisten ?


-Ei varmasti ole itsetunto kysymys ettei itsea kehuta, vaan uskon etta suomalaiset ovat enemman antaa tekojen puhua tyyppeja.

30.Onko suomessa henkistä valmennusta riittävästi,kun tuntuu että aina tiukassa paikassa suomalaisten selkäranka taittuu. Miksi Ruotsi on vaikea peikko suomelle ?

-varmasti henkista puolta voitaisiin kehittaa, mutta en sanoisi etta selkaranka taittuuu aina tiukassa paikassa. On totta etta esim, viime kevaana MM- finaali havittiin, mutta sita ennen voitettiin Venaja ensimmaista kertaa Moskovassa, ja heilla oli todella kova joukkue. Kysynkin vasta kysymyksen, miksi suomalaiset yleensa nakevat asioiden negatiivisen puolen?

31.Kerro muutamalla sanalla joukkuekavereistasi,minkälaisia pelimanneja
kaverit Rory Fitzpatrick, Derian Hatcher ja kapteeni Jason Smith ovat


-kaikki ovat kokeneita fyysisia pakkeja, ja mukavia ihmisia.

Hyvaa Joulua ja iloista Uutta Vuotta !

-Lasse-

Mistä sitten kysymys

Muun muassa Oulun Kärpät ja Lasse Kukkonen ovat monella tapaa vuosien saatossa tukeneet vammaisten tasavertaista osallisuutta sekä kannustaneet monia vammaisia lapsia ja nuoria erilaisilla tapahtumilla ja fanitapaamisilla

Lasse on toiminut jo muutaman vuoden vammaisten nuorten osallisuuden ja yhdenvertaisuuden hyväksi, mutta nyt toimintaa , yhteistyötämme vielä vahvistetaan ja kehitetään jatkossa yhteistuumin. –Jouni-

(Kun haluat asiaa kommentoida.Laita vain nim.merkkisi tai nimesi.sekä näpyttele numerosarja mikä näkyy alla,sille tarkoitettun kohtaan.Mitään muuta tietoa sinun ei tarvitse laittaa ja klikkaat post Comment)

Your Name: tähän kohtaan vain nimimerkki tai nimesi

Email: ei tarvi

URL: ei tarvi

Remember me: ei tarvi

(ps.Tulossa handiblogissa kohtaan; Kärppäpelaajat esittelevät uuden keittokirjan, kokonaisuudessaan se 5 min pätkä -Jouni-)1 kommentti ( 655 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 785 )

Sininen sävel 2 
lauantai, joulukuu 8, 2007, 23:05 - Tempaukset ja toiminta
UUSIA KUVIA KONSERTISTA!

Video Suomen itsenäisyyden ja Kansainvälinen vammaistenpäivän juhlakonsertista, Sininen sävel 2:sta.Jutun lopussa tekstiin liittyvä linkki.

Hyväntekeväisyysjuhlassa mukana mm. muusikko Mikko Alatalo, Loudspekers-lauluyhtye ja juontajana Lauri Salovaara.

Järjestyksessä sininen sävel II tapahtuma oli sisällöltään erilainen kuin edeltäjänsä( etusivulla ensimmäisestä enemmän). Sekä, nyt saimme vahvuuteen koko vanhus- ja vammaistyöryhmän.

Tehtäväni oli tässä tapahtumassa sopia mahdollisesta Mikko Alatalon ja Lauri Salovaaran osallistumisesta tapahtumaan, sekä kahden vammaisen oman esityksen tukeminen, sekä toimia juhlassa esityksen koordinaattorina. Isona apuna toimi Taina Vainionpää, Lintulammen asukasyhdistyksestä henkilökuntansa voimin ja vanhus- ja vammaistyöryhmän kera.Jutun lopussa kerrotaan mikä on työryhmän tavoite ja tarkoitus.

Sininen Sävel 2 juhlatapahtuma

Vanhus- ja vammaistyöryhmä järjestää 1.12.2007 tapahtuman Sininen Sävel 2, vanhuksille ja vammaisille kansainvälisen vammaistenpäivän ja itsenäisyyden teemoihin liittyen. Tapahtuma keskittyy musiikin ympärille ja sen sanomaan . Juhlan päävieraaksi on kutsuttu kansanedustaja ja muusikko Mikko Alatalo. Hän on kirjoittanut yli 600 laulua, joista useat kuuluvat suomalaisen popin ja iskelmän klassikoihin. Hänet valittiin eduskuntaan vuonna 2003 sekä uudestaan vuonna 2007.

Loudspeakers Syksyllä 2005 perustettu a cappella –lauluyhtye johon kuuluu seitsemän hyväntuulista oululaisnuorta, jotka ovat myös Madetojan musiikkilukion kasvatteja. Loudspeakers on a cappela-ryhmä, eli se laulaa ilman soitinsäestystä. Mutta kun sulkee silmänsä ja kuuntelee, saattaa luulla soittimiakin olevan mukana.
Loudspeakers esiintyi Nuori Kulttuuri –katselmuksessa Turussa toukokuun lopussa ja kesäkuussa Tampereen Sävelessä, joka on maineikas laulumusiikkitapahtuma.
Lisätty toiveesta Mikko Alatalon video-osuutta juhlassa.Tulossa kaksi kappaletta lisää ja jossa hän kertoo myöskin olevansa ensimmäinen joka on laulanut eduskunnan puhjapöntöstä,käyppäs vilkaseen.Yhteistyöstä voimaa vanhusten ja vammaisten hyväksi

Höyhtyän suuralueella on vuoden 2005 alussa perustettu vanhus- ja vammaistyöryhmä. Työryhmän tavoitteena on tiedonkulun parantaminen, päällekkäisten toimintojen välttäminen sekä resurssien yhdistäminen erilaisten tapahtumien ja toimintojen järjestämisessä.

Ryhmä on koottu alueen julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin sekä seurakunnan edustajista, jotka toimivat vanhusten ja vammaisten hyväksi. Työryhmässä on tällä hetkellä mukana Oulun kaupungin vanhustyö ja vammaispalvelu, Höyhtyän palvelukeskus, Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikkö, Caritas-säätiö, Karjasillan ev.lut.seurakunta ja Lintulammen asukasyhdistys ry, Oulun kaupungin vammaispalvelut ja keskushallinto.-Vanhus - ja vammais työtyhmä-, höyhtyän suuralue

Eli,ennalta ehkäisevä työ,juuri se tärkein elementti minkä eteen olen työtä yhteistyökumppanien kanssa käytännössä enemmän tehnyt ja mistä olen vähemmän puhunut jo viimeiset viisi vuotta.

Yhteistyöryhmän toiminnan tavoitteena on tukea vanhusten ja vammaisten hyvinvointia ja elämänlaatua tarjoamalla heille mahdollisuutta vaikuttaa ja osallistua erilaisiin toimintoihin ja tapahtumiin. Tarkoituksena on, että vaikka ihminen ei itsessään voisi toimia esim. fyysisesti tehokkaasti työssä tai muussa mielekkäässä toiminnassa, hänellä olisi oikeus toimia ja olla osallisena tässä yhteiskunnassa. Osallisuus on myös sitä, että saa olla mukana vaikuttamassa ja kokemassa eri asioita, vaikka vain omaksi iloksi. Aktiivisella yhteistyöllä pyritään edistämään vammaisten ja vanhusten sosiaalista kanssakäymistä sekä oman sosiaalisen verkoston luomista. -Jouni-
1 kommentti ( 285 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3.1 / 814 )

Kärppien pöydässä. Pelaajat esittelevät uuden keittokirjan 
torstai, marraskuu 29, 2007, 19:44
Iso Kiitos Oulun Kärpille jälleen, kannustuksesta ja mukana olosta hyvän asian puolesta.

Video I, kun Oulun Kärppien pelaaja-kolmikko kapteeni Ilkka Mikkola, Tomi Mustonen ja Antti Ylönen joutuvat visaisen tehtävän/haasteen eteen Oulun kaupunginteatterin kahden näyttelijän toimesta. Tämän jälkeen pelaajat esittelevät uuden Kärppä-keittokirjan. Kyse oli Invalidiliiton Oulun asumispalveluiden, nykyään Validia-palvelut 30- vuotis juhlatilaisuudesta. Mukana olivat talon asukkaat ja henkilökunta.Videon toinen osa:Kärppä pelimiesten ja Oulun kaupunginteatterin näyttelijöiden humoristinen improvisaation heittäytyminen juhlassa ja miesten lyhyt esittely keittokirjasta, pienin kevennysten kera tietty. Iso Kiitos Oulun Kärpille jälleen, kannustuksesta ja mukana olosta hyvän asian puolesta.


Tärkeä
yhteistyökummpanini Jari Aikio on ollut kuvaamassa kyseísen keittokirjan
kuvia ja mies on auttanut muutenkin työssäni matkanvarrella. Tässä linkki
Jarin sivuille josta voit käydä lukemassa lisää kirjasta
http://www.jariaikio.com/

1 kommentti ( 243 views )   |   ( 3 / 757 )

Lassen Kukkosen terveiset Amerikasta 
keskiviikko, marraskuu 21, 2007, 21:06 - Tempaukset ja toiminta
Kuulumiset Amerikan raitilta

No niin, täälla on kohta pelattu sellaiset 20 pelia ja pystyy jo tekeen pientä alkuyhteenvetoa, mita on tapahtunut. Joukkueella täälla on alkanut ihan hyvin, ensimmäiset kymmenen peliä meni oikein hienosti, mutta viimeisissä on tullut hieman pakkia. Toivottavasti löydämme hyvan tasaisen vireen nyt, sillä jouluun mennessa pelataan tosi paljon (melkein joka toinen päivä), ja paljon tärkeitä pisteita on jaossa!

Omiin suorituksiini olen ihan tyytyväinen, tottakai paremminkin voisi pelata, mutta varmaan myös huonommin =). Kelit täälla ei vielä oikein ole jouluiset, parin viime viikon aikana on vasta alkanut ilmat viilenemään, mutta ei puhettakaan pakkasista tai lumesta vielä. Tämän viikon torstaina täällä vietetään perinteistä kiitospäivää ja syödään kalkkunaa. Itse en ole oikein vielä
sisäistänyt tätä juhlaa, mutta eiköhän jostain joku paikka löydy, josta saa kalkkunaa ja muuta hyvää syömistä. Otankin sen sellaisena harjoitteluna joulun aikaa varten, ettei mahalle tule ylen syöminen yllätyksenä. Kovasti terveisia kaikille sinne Oulun suuntaan, kirjoittelen vaikka Joulun tienoilla lisää kuulumisia.

Lasse Kukkonen

Ps. Lasse kirjoittaa lähempänä joulua enemmän NHL kuulumisiaan. Hän ehdottikin, että jos haluatte ,voitte laittaa kysymyksiä Lasselle tänne kommentti puolelle tai minulle sähköpostiin( jouni.qveflander(at)invalidiliitto.fi),jotka välitän sitten eteenpäin ja seuraavassa kirjoituksessa hän vastaa näihin esitettyihin kysymyksiin.PS: Katso video Lassen vierailusta Invalidiliiton Oulun palvelutalolta
4 comments ( 482 views )   |   ( 3 / 839 )


Edellinen Seuraava