Johtaminen vaatii sosiaalista silmää ja uutta ajattelutapaa ( julkaistu, jäsenlehti 10.4.2011 ) 
torstai, huhtikuu 14, 2011, 12:58
Linkki boligissa olevaan uusimpaan juttuun. Pitkään työttömänä olleet auttavat vammaisia. Klikkaa linkkiä ---> http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 823-134158

Työllistyneen WEP avustajan Tuure Heikkilän kirjoittama juttu. WEP - HYVINVOINTIYHTEISKUNNAN UNOHDETTUJEN PUOLESTA, Klikkaa ----> http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 111-144528


Tulevaisuuden johtaminen vaatii uudenlaista ajattelutapaa, joka muuttaa koko organisaatiokulttuuria. Armeijamainen johtaminen on jäämässä historiaan. Ylhäältä alas suuntautuva johtajuus ei enää toimi tämän päivän ympäristössä millään sektorilla.

WEP - projektin kautta olen halunnut tuoda ns. fresh esimieskulttuuria ja johtamista. Vanhan johtajuusajattelun seurauksia ovat muun muassa myytti pysyvyydestä ja tarve kontrolloida työntekijöitä kuin lapsia tai vankeja.

-”Tulevaisuus johtajuudessa on täällä, mutta me emme osaa vielä käsitellä sitä”, -erästä Filosofian tohtorin Sudhanshu Palsulea lainatakseni.

Monien tutkimusten mukaan työntekijä on motivoitunut, kun hänellä on tilaa työskennellä, hän nauttii työstään ja kokee aidosti, että on hyvä siinä. Liiasta kontrolloinnista pitää päästä eroon, ja esimiehen on kyettävä sitoutumaan ja innostamaan alaisiaan. Tähän vaaditaan uudenlaista ajattelutapaa, kannustusta, kiitosta tekijöille, läpinäkyvyyttä sekä tiedon käsittelemistä eri tavalla


Vanhat ajattelutavat estävät

Ovatko monet johtajat / esimiehet juuttuneet vanhoihin, urautuneihin ajattelutapoihin ja toimintamalleihin, jotka estävät omaksumasta uutta johtamistyyliä? Ajattelutavan muutos onkin tulevaisuuden johtamisen tärkein asia.

Meidän on hyvä kysyä itseltämme, millaisia uusia ajattelutapoja pitäisi luoda ja miten me voisimme ymmärtää toimintaympäristöämme paremmin ja jatkuvaa muuttuvaa kehitystä.Muutos esimiestyössä ei koske vain johtamiskulttuuria vaan koko organisaation työkulttuuria.


( Kuvassa:Kymmennestä WEP avustajasta,(ylh.vas.Leif,Liisa,Jouni,Raili,Tuure,alh.vas.Iren,Armi,Arja.Kuvasta puuttuvat.Maija,Minna ja Satu )

Mukana muutoksessa

Sekä johtamisen, että työkulttuurin onkin oltava mukana tulevaisuuden luomisessa. Niiden on tuettava työssä onnistumista ja tavoitteiden saavuttamista.

Näitä ajatuksia olen tuonut ja toteuttanut myös WEP projektissa erittäin hyvin tuloksin ja palauttein, niin asiakkailta - kuin myös avustajilta.
 
Tällä hetkellä projekti seisoo vakaalla pohjalla ja voi hyvin.
Näin vuoden jälkeen koen, että kaikkien menneiden koettelemusten jälkeen tämä on jonkinlainen saavutus. Siitä myös iso kiitos kaikille WEP avustajille yhteistyökumppaneille ja läheisille työkavereille joiden kanssa olemme painineet valtaisan alun hurrikaanin läpi ja päässeet tavoitteeseen.
 
Tätä työtä ei ole tehty pelkästään sydämellä ja vaan koko kropalla. Välillä otettu mustelmia, poikittaista mailaa ja selkään "taklauksia" jos asiaa saa jääkiekon termein kuvata, - mutta sieltä olemme aina nousseet!
 
Vuoden 2011 alusta (tammi-helmikuu) olemme palkanneet 6 työntekijää lisää. Avustajia on avustustehtävissä tällä hetkellä kymmenen ja yksi opiskelija. Vuoden 2010 elokuun käytännön aloituksen jälkeen, työssä on ollut yhteensä 15 avustajaa, joista kaksi on työllistynyt vapaille markkinoille.

Tällä hetkellä toimimme mm. aistivammaisten, (kuulo,näkö), liikunta-, kehitys-,, monivammaisten sekä ikäihmisten parissa.
 
Pyrimme toimimaan myös aktiivisesti ympäristökuntiin. Tällä hetkellä Oulunsalo, Hailuoto ja Kiiminki ovat tulossa palvelun piiriin.
 
Motivoituneet työntekijät

Palvelukeskuksissa on mahdollisuus työllistyä ja saada mahdollisimman paljon kontakteja mahdollisiin asiakkaisiin ja yhteistyöryhmiin sekä saada oppia hyvin erilaisista töistä. Avustajien oma erikoisosaaminen mahdollistuu, kohdentuu asiakkaiden hyödyksi ja edellytykset työllistymiseen vapaille markkinoille mahdollistuvat paremmin.

Profilointi ja mentaalivalmennus

WEP -projektin kymmenen työn-tekijää ovat erittäin motivoituneita. Jo alun perehdytys vaiheessa tehdään ns. profilointi sekä mentaalivalmennus.

Henkilön toiveet, tavoitteet, identiteetti, työhistoria. erikoisosaaminen jne.. otetaan huomioon. Nämä kohdennetaan siten myös kentälle työhön, ja nimenomaan yksilötasolla, Jossa myös asiakkaan edm. mahdolliset yhteneväisyydet kohtaavat käytännön tasolla avustajan kanssa ja näin asiakkaan integroituminen omien toiveiden ja tavoitteiden saavuttamiseksi mahdollistuvat paremmin.
 
Lyhyesti sanottuna, jos asiakkaalla ja WEP:llä on yhteisiä asioita, esim. ajattelumaailma, harrastus, erikois-osaamista, mistä on hyötyä asiakkaalle, - silloin tämä motivoi olennaisesti molempia ja tuettu elämän hallinta vahvistuu nimen-omaan asiakkaan eduksi.

Olennaista kuitenkin asiassa on juuri se, että asiakas saa hänelle tärkeää ns. täsmä-avustusta, sekä avustaja tietää ja kokee arvostusta työssään, jossa hän saa toteuttaa oman persoonallisuuden ja erikois-osaamisensa vahvoja puoliaan. Tämä motivoi.
 
Tähän olen johtamisessa kiinnittänyt erityistä huomiota:

Liialliset säännöt, kontrollit vain passivoivat ja työntekijä tuntee, että häneen tai kykyyn hoitaa tehtäviään ei luoteta. Tärkeää on se, että luodaan mahdollisuuksien ilmapiiri eikä mahdottomuuden. 

Lyhyesti sanottuna. Hyvä elämä on jatkuvaa liikettä ja oppimista - kehittyminen ja hyvinvointi ovat elämämme perusasioita.

Jouni Qveflander
WEP-Projektipäällikkö
1 kommentti ( 449 views )   |   ( 3 / 209 )

Yhteistyökumppani Caritas esittäytyy ( You Tube ) 
keskiviikko, huhtikuu 6, 2011, 16:37 - Yhteistyö


Yksi tärkeä yhteistyökumppani Caritas – säätiö. Jossa asuu monia tuttuja kavereita. Caritakseen on myös työllistynyt kaksi WEP avustajaa puolen vuoden aikana ja tälläkin hetkellä teemme yhteistyötä WEP:n ja Oulun Invalidien yhdistyksen puitteissa.

Caritaksessa on myöskin mennä vuosina järjestetty yhteistyössä monia tapahtumia. Jossa ovat olleet mm. Mikko Alatalo, Petrus Schroderus, Olga Maslak, Lauri Salovaara, Ynnin poikakuoro jne.
( kts. linkit alla)

Sekä tietysti fanihommia ( kts. linkit ). mm. Oulun Kärpät, Kiekko Laser jne. on käynyt moikkaamassa Caritaksen useita fanejan jne. Sitten olemme järjestäneet myöskin karjasillan koululla tapahtumia. Mukana mm. Suvi Teräsniska, Aki Louhela, Kuuntele Orkesteri jne.. ( kts. linkit alla )

TAPAHTUMIA TUKENUT useina vuosina on, Xonja ---> http://www.xonja.com/

SININEN SÄVEL I ( mm. Petrus Schroderus, Olga Maslak ) (Caritas-sali )


http://www.jouniqveflander.com/juhlakon ... ninen.html

http://jouniqveflander.com/blog/index.p ... 220-000737


SININEN SÄVEL II ( mm. Mikko Alatalo,Loudspeakers ) ( Caritas-sali )

http://jouniqveflander.com/blog/index.p ... 209-010503


Koulutapahtumat ( karjasillankoulu )

ERILLAINEN MUTTA YHDENVERTAINEN ( Suvi Teräsniska,Kärpät..)

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 429-150244


ÄLÄ LYÖ TAPAHTUMA ( Aki Louhela )

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 414-125940


Fanitapaamiset ( Caritas-sali ja raksila )

http://jouniqveflander.com/blog/index.p ... 223-121742

http://jouniqveflander.com/blog/index.p ... 121-165311
lisää kommentti   |   ( 3 / 267 )

Paikallislikenteellä liikkuminen pyörätuolilla on arpapeliä. Kevyenliikenteen talvikunnossapidossa ei edelleenkään yhteisiä pelisääntöjä 
tiistai, maaliskuu 8, 2011, 13:25 - Kritiikkiä

Olin menossa työhön ja siinä ohi ajaessani huomasin vanhemman pariskunnan, joka odotti paikallisliikenteen bussia. Vanhempi mies istui pyörätuolissa. Ihan mielenkiinnosta käänsin auton nokan kohti pysäkkiä. Menin paikan päälle haastattelemaan heitä. He sanoivat, ettei heillä ole kuljetuspalvelusopimusta ,kun he eivät tiedä miten sitä haetaan ja se on niin hankalaa. Neuvoin heitä tulemaan Oulun Invalidien yhdistykseen tämän asian tiimoilta ja monen muunkin mistä he eivät tienneet mistä apua asioihinsa saavat.

Siinä odotellessa bussia he kertoivat, että he käyttävät bussia viikottain useasti ja melkoista arpapeliä homma on, kun ei koskaan tiedä, tuleeko matalalattiabussi vai ei. Useasti on jääty kuulemma pysäkille ihmettelemään ja varsinkin kovilla pakkasilla ei enää uskalleta lähteä edes liikenteeseen. He ihmettelivät samaa asiaa, mistä itse jo olen aikaisemmin ollut useasti yhteydessä Koskilinjaan, että miksi aikatauluihin ei voi merkitä vaikka invamerkillä sitä, että linjaa ajaa matalalattiabussi. Kannustaisihan se silloin enemmän käyttämään myös liikuntarajoitteisia julkisia kulkuneuvoja, jos asiaan haluttaisiin oikeasti paneutua.

Tällä kertaa paikalle osui onneksi matalalattiabussi, mutta tiukkaa teki sisään meno. Ei ollut luiskaa, eikä kuskiakaan apuna näkynyt . Joten rouvan piti kallistaa tuolia päästäkseen autoon. Pienessä tilassa oli ennestään kahdet lastenrattaat ja yhdet rattaat olivat vielä sisälle tulossa. Eli pieneen tilaan ahtautui 3 lastenrattaat ja yksi pyörätuoli. Kuten kuvasta näkyy, ne juuri ja juuri mahtuivat kaikki sisään. Eli ikuisuusongelma tämäkin on edelleen. Sitä ihmettelen millä lastenrattaat ja pyörätuoli pysyvät turvallisesti pikallaan äkkijarrutuksen tai onnettomuuden sattuessa. Nimittäin invatakseissa pyörätuolin kiinnittäminen auton turvalenkkeihin on pakollinen.Invapysäköinnissä ja talvikunnossapidossa pätee viidakonlait


Lisäksi,invapaikoille pysäköidään ilman viranomaisten myöntämää lupaa jatkuvasti. Varsinkin julkiset virastot ja markettien paikat ovat pahimpia tähän ylilyöntiin. Tuntuu, ettei ihmisillä ole Oulussa minkään näköistä kunnioitusta näitä paikkoja kohtaan, vaan aina surutta parkkeerataan invapaikalle ja selitykset ovat mitä ihmeellisimpiä. Tässä jos missä olisi lainmuutos paikallaan - jos invapaikalle pysäköidään ilman lupaa, niin siitä saisi armotta sakottaa. Pahimmat ajat ovat aina kello 16 jälkeen arkena ja viikonloppuina. Jokin asennekasvatus olisi näissä asioissa paikallaan, vaikka autokoulussa, jossa asiaa pitäisi erikseen vielä painottaa.

Heitänkin sinne haasteen ja mediakin voisi vielä enemmän asiasta rummuttaa. Kävin jälleen kerran jakamassa huomautuslappuja useisiin auton tuulilaseihin, joissa ei ollut pysäköintilupaa. Talvikunnossapitoon tulisi myös kiinnittää enemmän huomiota. Joissain paikoissa kaupungissa lumenkasauspaikkoina käytetään vähäisiä invapaikkoja.

Varsinkin keväällä, kun ilmat lämpenevät, on suorastaan mahdottomuus liikkua pyörätuolilla tai jopa lastenvanuilla kaupungilla, koska kevyenliikenteen väylät ovat sohjoiset ja palteiset eikä niitä ole hoidettu kunnolla. Oulussa pitäisi olla kaupungin kunnossapidolla ja kymmenillä kiinteistöfirmoilla yhteneväiset säännöt siitä, miten toimitaan. Nyt tuntuu, että on vain viidakonlait voimassa. Lisää asiasta alueuutisista.

1 kommentti ( 22802 views )   |   ( 3 / 378 )

Finnish Amputee Hockey Lätkäarpa. Kannusta joukkuetta MM kisoihin Bratislavaan 
lauantai, helmikuu 26, 2011, 14:40 - Yhteistyö


Tiesitkö muuten erään asian, että Tapparan päävalmentaja Sami Hirvonen on proteesijääkiekkomaajoukkueen varakapteeni, katso yhteispotretti ( ylärivi, viides oik. ) http://astyle.nn.fi/kuvat/amputeehockey.fi/2010_2.JPG viime kauden 2010 Amputee Hockey World Championships in Montreal. Kun tiimi oli loppuottelussa ja saavutti hopeiset mitalit.

Iltalehti; Miten rampana syntyneestä Sami Hirvosesta tuli SM-liigan päävalmentaja?

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/20100 ... 3_jk.shtml

Joukkuetta tukemaan

Nyt kannustaamaan sitkeitä jääkiekon sissejä. Proteesijääkiekkomaajoukkue on omalla esimerkillään kannustanut, tsempannut monia ja myöskin kerännyt varoja hyväntekeväisyyteen useissa tempauksissa ja otteluissa. Joukkueen mental trainer:na jo useita vuosia on toiminut Arttu Harkki. Nyt kaikki kannustamaan esim. tämän arvan muodossa joukkuetta tuleviin taistoihin ja seuraaviin MM kisoihin !

Tässä pari linkkä missä olen saanut olla joukkueen mukana tai järjestämässä tapahtumaa.

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 013-072821

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 108-010519

Muuta asiaan liittyvää:

Akuutti; Sairaus ja vammautuminen, proteesijääkiekkomaajoukkueen pelaaja Oululainen Jussi Lotvonen 
http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 409-120612

Oulu - lehti; Yksijalkainen mies ja leijonapaita

http://www.oululehti.fi/etusivu/yksijal ... 07290.html

http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 130-153607

http://www.mtv3.fi/ohjelmat/sivusto2008 ... ys?1268130
2 comments ( 1320 views )   |   ( 2.9 / 269 )

Kiekko Laserin lahjoitus yleisöennätyspeliin 
keskiviikko, helmikuu 2, 2011, 15:17 - Yhteistyö


Kiekko Laserin toiminnanjohtaja Sami Toivonen otti allekirjoittaneeseen yhteyttä ja kertoi, että seura haluaisi lahjoittaa n.30 vapaalippua avustajineen pyörätuolipaikoille, yhteistyössä Oulun Invalidien Yhdistyksen kanssa, Kiekko Laserin yleisöennätyspeliin lauantaina 12.2 klo. 16.00. Avustajille myös omat paikat. Näin Kiekko - Laser halusi omalla toiminnallan ja eleellään jatkaa jo viime vuoden puolella aloitettua kannustustoimintaa ja yhteistyötä.Kiitos team:lle ! ( kts. blogin aikaisemmat jutut, samalla sivulla)

Kuluneella kaudella Kiekko Laserin vahvuudessa pelannut HandiCap kummi ja jääkiekon palkkatyöläinen Lasse Kukkonen on myöskin kuulolla tapahtumasta. Hänen nykyinen seuransa on KHL:n Metallurg Magnitogorsk, jossa Lassella kulkee mallikkaasti...Isoa kättä ja tsemppiä Idän suuntaan Lasselle... Niin sitten tapahtumasta lisää..mm. Ottelussa Maamme-laulun esittää Teräsbetonin Jarkko Ahola.
Ottelussa / tapahtumassa on myös muita mukaansa tempaavia tapahtumia kaiken ikäisille, perheille ja erilaisia kilpailuja sekä muita lahjoituksia. Eli kannattaa tulla mukaan viihtymään.

Vuoden Oululainen äänestys

Niin, ja muuten Kiekko-Laser on myös Vuoden Oululainen ehdokkaana Oulu lehden ja Radio Megan äänestyksessä. Täältä löydät ehdokkaat;
http://www.radiomega.fi/index.php?optio ... mp;cid=185

Ilmoittaudu mukaan

Otteluun 30 ensimmäistä ilmoittautunutta avustajineen pääsee mukaan. Ilmoittakaa minulle jos haluatte osallistua, viimeistään torstaihin 10.2 mennessä. Joko puhelimitse, työ; 040 526 7831 tai sähköpostitse jouni.qveflander@ouluninvalidienyhdistys.net

Mistä siis kysymys. Yleisöennätystä rikkomaan

Kiekko-Laser on vahvalla joukkuetekemisellä ja sen myötä tulleella menestyksellä nostanut itsensä kiekkokansan puheenaiheeksi. Kotkapaidat ovat rokkimaisella asenteella rikkoneet kaikki odotukset, eikä joukkue ole turhia niiaillut tulokaskaudellaan. Nyt seura haluaa lähteä rikkomaan myös ennätyksiä ja haastaakin yritykset sekä pohjoisen kiekkoväen mukaan tekemään Mestiksen yleisöennätystä lippupakettien ja muun yhteistyön muodossa.

Mestiksen kaikkien aikojen yhden ottelun yleisöennätys on 5027 katsojaa ja tämän seura haluaa lyödä rikki Kiekko-Laserin runkosarjan viimeisessä kotiottelussa lauantaina 12.2., jolloin kotkapaitojen vieraaksi saapuu HeKi Heinolasta.

AirBaltic lahjoittaa tapahtumassa yhdelle katsojalle kahden hengen meno-paluu -lentolipun vapaavalintaiseen kohteeseen sekä toiselle onnekkaalle kahden hengen meno-paluu -lentolipun Riikaan. AirBaltic lentää Oulusta Turkuun ja Riikaan kahdesti päivässä. Riikasta on sujuvat yhteydet 80 kohteeseen maailmalla.

Ottelun muista oheistapahtumista tullaan tiedottamaan lähempänä pelipäivää joukkueen kotisivuilla http://www.kiekkolaser.fi/kiekkolaser/www/fi/index.php.
lisää kommentti   |   ( 3 / 270 )


Edellinen Seuraava