Vuoden 2006 oululainen-äänestystulokset 
torstai, helmikuu 15, 2007, 18:56
Isot ja lämpimät kiitokset teille, jotka olette äänestäneet minua. Olette arvostaneet tekemääni työtä vammaisten, sekä kaukalopallon ja salibandyn juniori-toiminnan hyväksi.

Lauantaina 17.2 Oulu-lehdessä julkaistu.

1.Anne Karvinen-Poutanen 16,9 %, 2. Keijo Minerva 11,4 3. Lyly Rajala 10,3, 4. Marja-Leena Pernu 5,6, 5. Risto Kalliorinne 5,4, 6. Kyösti Oikarinen 5,2, 7. Arkkitehtiopiskelijoiden Venetsia-vuosikurssi taustavoimineen 4,6, 8. Juha Metsäperä 3,1, 9. Jorma Mylly 2,8 10. Oululainen tanssi 2,6, 11. Oulun Naisvoimistelijat 2,4, 12. Ari Hilli 2,2, 13. Paula Lehtomäki 2,2, 14. Jouni Qveflander 2,2, 15. Toppilan laulustudio 1,9, 16. Ville Ranta 1,7, 17. Veikko Juntunen 1,5, 18. AC Oulu 1,5, 19. Vili Järvinen 1,5, 20. Pirjo Valinen 1,4.

Voittajan Anne Karvinen-Poutasen haastattelu julkaistiin Oulu-lehdessä viime lauantaina 10.2. 2007.

(lauantaina 17.2 Oulu-lehdessä artikkeli työstäni,joka liittyi Vuoden oululainen 2006-äänestyksen aiheeseen. Alla oleva juttu (tekstiin liittyvä linkki) liittyy yhtenä osana työtäni.Artikkeli, Kaveria ei jätetä
2 comments ( 379 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 355 )

Kärppävahdit sähkärisalibandyn vieraina ja maalinvartijoina. 
sunnuntai, helmikuu 4, 2007, 23:20


Linkki Kalevan juttuun tästä---->http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=633487

Oulussa pelattiin 3.-4.2.2007 SPT-salibandyn kauden 2006-2007 turnaus 3/4. Yhdeksän joukkueen kaksinkertaisesta sarjasta pelattiin tässä turnauksessa eniten pelejä kaikkiiaan 24 kpl. Mukana oli viisi joukkuetta Helsingistä sekä joukkueet Turusta, Seinäjoelta, Vaasasta ja Oulusta. 90 pelaajaa, 3 tuomaria ja iso joukko huoltajia, valmentajia ja kannatusjoukkoja taisteli tiukasti koko viikonlopun ajan.

Yllätysvieraat Oulun kärpistä

Paikalle oli kutsuttu myös pari yllätysvierasta katsomaan ja tutustumaan hienon lajin saloihin. Kärppien ja koko SM-jääkiekkoliigan parhaimmistoa olevat maalivahdit, tilaston ykköspaikkaa pitävä Tuomas Tarkki ja ns. kakkostorjuja Jaakko Suomalainen.
Pelimiehet istutettiin vartavasten maalivahdille kehitettyyn sähköpyörätuoliin, jossa hiukan ensin totuteltiin tuolin liikkeisiin. Pienen harjoittelun jälkeen rankkareita asettui torjumaan ensimmäisen Tuomas Tarkki, ja pallon taakse pelaamaan Helsingin räiskeen Jasmin Ahonen. Suoraviivaisen rankkarin Tarkki poimi hienosti renkaalla torjuen. Yleisön tuuletukset menivät tasan torjunnalle ja hyvälle yritykselle.

Toisen rankkarin vetäjäksi asettui Oulun oma poika, Kalpan nimiin vannova Merikosken joukkuessa pelaava Tommi Niskanen. Mies ajoi suoraviivaisesti maalille, ja pienen harhautuksen jälkeen vei maalivahti Tuomas Tarkin ns. kaffelle hienolla alakulmasijoituksella.

Viimeisenä rankkarin vetäjäksi asettui Vaasan press teamin Thomas Puska. Tämän yrityksen Tarkki poimi varmoin ottein. Olisko torjunta ollut ns. kilpikäden puolelta..oikeasta ylämummosta. Rankkarit Tuomas Tarkille 2-1. Allekirjoittanut pahoittelee, että juuri Tarkin kohdalla kamerani päätti lopettaa yhteistyön, eikä suostunut tallentamaan miehen jo jäältäkin tuttuja ja varmoja torjuntoja. Mutta se lienee pienin murhe. Miehen torjunnathan jo tiedetään läpi Suomen. Fanit saivat kuitenkin mitä halusivat ja Kärppävahdit hienoja kokemuksia ja uusia kavereita. Mutta, onneksi kamerani päätti kuitenkin jatkaa yhteistyötä kärppäveskari Jaakko Suomalaisen kohdalla...

Sitten maaliviivan eteen asettui Kärppien toinen maalivahti Jaakko Suomalainen. Ensimmäiseen rankkariyritykseen asettui Jasmin Ahonen, joka oli selvästi tutkinut Jaakko Suomalaisen heikot kohdat ensimmäisessä sessiossa. Rankkari päättyi hallittuun maaliin. Toiseen yritykseen asettui jälleen edm. Kuopion ylpeys Tommi Niskanen. Isolla Kalpa-sydämellä varustettu mies harhautti hallitusti Suomalaisen ja sijoitti pallon pömpelin perukoille.

Viimeiseen rankkariin asettui ampumaan Thomas Puska. Nopealla liikkeellä ja pienellä harhautuksella hän sijoitti pallon varmasti maaliin ja näin Jaakko Suomalainen joutui antautumaan kolmannen kerran, ja tämäkös veti vähän miehen mielen alas, mutta samaan hengenvetoon tunnusti rehdisti pelaajien olevan taitavia lajissaan.

Hieno kokemus Kärppävahdeille

Kokemus oli Kärppä-miehille sen verran vaikuttava, että itse halusivat tulla kokeilemaan jatkossa oikein ajan kanssa pelaamista. Siinä mietittiinkin, josko keväällä kaikkien pelien tauottua, tulisivat moket muutaman kärppäpelaajan kanssa ottamaan leikkimielellä mittaa merikosken teamia vastaan.

Hienoa, että kaverit pääsivät mukaan ja paikalle. Fanit olivat innoissaan ja nimmareita jaettiin moniin paikkoihin käsiin, tuoleihin, paitoihin jne. Kiitos Oulun Kärpille,Tuomas Tarkille ja Jaakko Suomalaiselle.

SM-salibandyturnauksesta lisää ma 5.2 ilmestyvässä kalevassa

Lisää lajista sen omilta sivuilta www.sptsalibandy.net
2 comments ( 347 views )   |   ( 3 / 347 )

Pete moikkaamassa jääkiekkojoukkue HIFKiä 
sunnuntai, tammikuu 7, 2007, 14:19

Tästä kaikki alkoi:

Siis tästä kaikki alkoi vuonna 2002. Katso diaesitys ja lue kirjoittamani haaste tempaukseen osallistujille, mihin asia perustui. Vielä kerran Iso Kiitos Peten, Jennin ja Janin puolesta, HIFK, Kärpät, Finnair,radio Mega ja Oulu-lehti, joka silloin oli aktiivisesti näiden asioiden puolesta sanansaattaja. Tämä on yksi tärkeä kertomus elävästä elämästä monien joukossa, mutta sitäkin tärkeämpi. Tutustu asiaan ja kerro oma mielipiteesi rohkeasti. Jokainen voi auttaa kun uskoo ennakkoluulottomasti asiaan.

Lue ja katso tämä--->hyväntekeväisyystapahtuma Oulussa 2002

Lyhyesti aikaisempi 2002 ollut hyväntekeväisyystapahtuma jääkiekkopäivä Raksilassa:

Marraskuun 21. päivä vuonna 2002 oli varmasti Peten lapsille, Janille ja Jennille ikimuistoinen. Olin haastanut Finnarin lennättämään lapset Tampereelta Ouluun ja takasin. Koko päivä touhuttiin HIFK:n kanssa Raksilan jäähallissa. Jani oli jäällä joukkueen kanssa ja sai lahjaksi mailan Marek Zidlickyltä, nimmareita, silloinen valmentaja Alpo Suhonen ja Timo Pärssinen juttelivat puhelimessa Janin luokkakavereiden kanssa kun eivät uskoneet että ovat HIFK:n vieraana. Päivä huipentui, kun joukkue lahjoitti Raksilan kaukalossa Pete-isälle aidon joukkueen pelipaidan nimmareilla varustettuna. Illalla ottelussa oltiin sitten oikein Kärppien VIP vieraana: Kärpät lahjoittivat Jennille ja Janille pelipaidat ja tarjosivat buffetista, mitä lapset halusivat. Ottelussa sitten istuttiin Iltalehtiraadissa jakamassa ottelun parhaille tähdet. Ottelu päättyi 3 – 2 Kärppien voitoksi.

Tilanne tänään -2007

Kävimme jälleen moikkaamassa HIFK:n jääkiekkojoukkuetta, tällä kertaa Raksilassa ottelivat Kärpät ja HIFK.

Olin sopinut jo hyvissä ajoin, HIFK:n valmentajan, Sakari Lindforsin kanssa, että ottelun jälkeen tulemme Peten kanssa tervehtimään joukkuetta. Lapset Jani ja Jenni eivät tällä kertaa päässeet mukaan. HIFK:n kopissa oli iloinen tunnelma hyvin pelatun ottelun jälkeen, jonka pääkaupunkiseudun ylpeys vei niukasti mutta ansaitusti voittoon. Kun astelimme Peten kanssa joukkueen koppiin, ottivat he meidät lämpimästi vastaan. Sen minkä Peten kanssa aistimme, oli joukkueen hieno yhteishenki ja aito välittäminen. Pelaajat toisensa jälkeen kävivät tervehtimässä Peteä, ja mikäs sen mahtavampaa Hikifanista, Petestä tuntea kuuluvansa joukkoon. Hän sanokin monta kertaa että "aivan mahtavaa, aivan mahtavaa, hienoja jätkiä". Niin totta, vilpitöntä ja aitoa välittämistä oli se uskollisesta fanista. Kiitos HIFK:n - Peten kaksi tärkeintä asiaa hänen elämässään on omat rakkaat lapset Jenni ja Jani sekä HIFK.

Tapaamista joukkueen kanssa on jatkettu tässä vuosien saatossa noin pari kertaa kaudessa. Jenni on täyttänyt 11 vuotta ja opiskelee koulussa viidennellä luokalla. Jani on tällä hetkellä 14 vuotta. Molemmat asuvat edelleen Längelmäellä Tampereen lähellä. 2002 Jani pelasi vielä Längenmäen junnuporukassa.Hän on kova HIFK fani myöskin. Haaveena olisi päästä 16 –17 vuotiaana Helsinkiin HFKI:n ikäluokkansa junioreihin. Olenkin jo tästä jonkin verran jutellut nykyisen HIFK:n kakkosvalmentajan sekä joukkueenjohtajan pestiä hoitavan Sakari Lindforsin kanssa. Eli kaikki on mahdollista jos vain halua ja uskoa riittää. Tässäpä lyhyesti tästä tapahtumasta. Lapset ovat kokeneet isänsä kautta mahtavia asioita ja sen on lisännyt myös lasten ja isän yhteenkuuluvuuden tunnetta. Iso kiitos tästä vuosia jatkuneesta kummitoiminnasta kuuluu HIFK:lle ja Kärpät ovat myöskin olleet monella tapaa vastaavassa toiminnassa mukana. Sivuilta löydät artikkeleita, sekä kuvamateriaalia asiaan liittyvää ja mihin nämäkin asiat perustuvat.

Pete on aito HIFK-fani, sen todistaa hänen vasemmassaan olkapäässään oleva tatuointi, jossa on kissaeläin (HIFK-logo) sekä hänen lapsiensa Jennin ja Janin nimet.


( kuva. Juuri suihkusta kuvaan astelleet HIFK:n pelimiehet peten ympärillä;(vas.)Pasi Nielikäinen, Pete, Kimmo Kuhta, Jere Karalahti ja allekirjoittanut)

Lue lisää Petestä:
Yrittäjyys jäi silmänräpäyksessä
HIFK ja Pete
Ystävyyttä ja joukkuepeliä
Kuvaesitys - Pete, lapset ja HIFK
Kuvaesitys - Pete ja HIFK
7 comments ( 498 views )   |   ( 3 / 358 )

Itsenäisyyspäivän juhlakonsertti Sininen sävel 
keskiviikko, joulukuu 20, 2006, 00:07
Virallisille sivuille tästä <--- klikkaa

(Toiveesta laitettu hieno tapahtuma esille uudemman kerran, koska tapahtumasta pyydetty ladattavaa koostetta. Tulossa n.10 min. video konsertista)

Kesällä 2006 yhteistyön alkaessa musiikin prof. Olga Maslak ja vammaisten virikeohjaaja Jouni Qveflander päättivät järjestää yhteisen tapahtuman Oulun alueen eri yhteisöjen kanssa.

Olga Maslak on käynyt Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikössä kesästä 2006 asti antamassa vapaaehtoisesti halukkaille laulunopetusta. Hän on pyyteettömästi halunnut auttaa nuoria omassa harrastuksessaan. Olemme harjoitelleet hänen ohjauksessaan 4 – 6 kertaa kuukaudessa.

5.12 järjestetyssä hienossa juhlassa Caritaksessa esiintyikin soolona Olgan säestyksellä kaksi talomme asukasta, Laura Kemppainen ja Tiina Pudas. He olivat harrastaneet laulua jo pienestä pitäen, taistelleet omien haaveiden puolesta sekä uskoneet vankasti omiin kykyihin. Unelmat on tehty toteutettaviksi.2 comments ( 288 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 4.2 / 760 )

Action-tapahtuma Ouluhallissa 
torstai, lokakuu 12, 2006, 22:55
katso video
Katso kuvat
(Kuvat;JQ.Uudet kuvat ovat nyt lisätty.)

Soveltavan liikunnan action-tapahtuma oli Ouluhallissa keskiviikkona
11.10.2006 klo 17.00-20.00.


Liikunnallisia elämyksiä oli kokeiltavana kaiken ikäisille ja -kokoisille sekä kaikille muille
soveltavasta liikunnasta kiinnostuneille ihmisille. Järjestämme myös tulevaisuudessa
mahdollisuuden mukaviin kokemuksiin erilaisten lajien parissa:
pyörätuolikelaus, pyörätuolijalkapallo, pyörätuolitanssi, kelkkasähly,
kelkkakäsipallo, laser-ammunta, pyörätuolinyrkkeily, curling jne.

Mahdollisuus action-tapahtumassa oli tutustua myös maastossa retkeilyyn, jota Inavlidiliiton Oulun asumispalvelut ovat soveltaneet liikuntavammaisten maanpuolustusleirin muodossa. Keväällä -2006 järjestetty leiri yhdessä Maanpuolustus Pohjois-Pohjanmaan maanpuolustuspiirin ja Puolustusvoimien kanssa oli
menestys, joka jatkuu myös keväällä -2007.

Toiminnan ja tapahtumien tavoitteena on lisätä tietoisuutta soveltavan liikunnan
mahdollisuuksista ja motivoida uusia harrastajia liikunnan pariin.
Kokeilemalla ohjatusti uusia lajeja vähennetään kynnystä omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen.
Yhtenä tavoitteena on, että action-tapahtuma luo yhteistyötä ja
mahdollistaa Kunnossa kaiken ikää-hanketta jatkossakin.

Tapahtumaa olivat järjestämässä: Suomen Invalidiliitto, Oulun invalidien yhdistys, Oulun kuntokeskus, Rokuan kuntokeskus, Pohjois-Suomen liikunta ry, Oulun kaupungin liikuntavirasto, Invalidiliiton asumispalvelut, Oulu, ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun fysioterapiajaosto. Iso kiitos edm. koulun opiskelijoille!

Tule jatkossakin kokeilemaan uusia elämyksiä ja nauttimaan liikunnan ilosta. Muista
ottaa kaverisikin mukaan!(kuva: Oli hienoa saada Pertti Sankilampi (oik.edessä) mukaan tapahtumaan. Hän toimi koko illan asiantuntevana juontajana.)
lisää kommentti   |   ( 3.8 / 593 )


Edellinen Seuraava