Senioreiden, nuorten ja vammaisten yhteinen ilta. 
tiistai, huhtikuu 10, 2007, 05:51
Tapahtuma järjestettiin Karjasillan lukion ja yläasteen salissa. Mukana oli myös koulun Rehtori Pasi Käyhkö. Erityiskiitos koululle mukana olosta. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Höhytyän suuralueen Vanhus- ja vammaistyöryhmän sekä lapsi – ja nuorisotyöryhmän kanssa.

Tapahtumassa oli tarkoitus saada yhteinen tapahtuma missä nuoret, seniori-ikäiset ja vammaiset ovat mukana ja kohtaavat.
Monestikaan arkielämässä edm. ryhmät eivät ole paljoakaan tekemisissä toistensa kanssa. Olisikin tärkeää jo ala-asteella koulussa vaikuttaa asenteisiin erilaisuutta ja vanhempia
ihmisiä kohtaan. Senioreiden muotinäytös ja liikuntavammaisten maanpuolustusleiristä esitetty filmi saivat joidenkin oppilaiden alaleuat loksahtelemaan auki suurin piirtein asenteella
”et voix noiki tehä noin”. Eli vaikka ihminen ei ole standardiin muotiin valettu, se ei tarkoita etteikö ihminen pysty olemaan osallisena ja tasavertaisena. Harmi vain jälleen kerran, että yksikään oululainen tiedotusväline ei ollut paikalla viestittämässä tai todistamassa hyvää asennekasvatustapahtumaa.Juontajaksi saimme monestakin mediasta tutuksi tulleen loistavan ammattilaisen, miehen jolla sana on hallussa eli Lauri Salovaaran.
Mukana olivat esiintymässä Loudspekersa capella lauluyhtye, Oulun Kärpät ja sieltä mestarit, hyökkääjä Janne Pesonen ja puolustaja Topi Jaakola.
Muotinäytöksen ylpeästi esittivät Caritaksen senioreiden mallikuusikko. Tapahtuman lopuksi lauteille asteli Sulo Caritas-kodista kahden hanuristikaverin kera ja kolmen kappaleen voimin.

Loudspeakers

Syksyllä 2005 perustettu a cappella –lauluyhtye johon
kuuluu seitsemän hyväntuulista oululaisnuorta, jotka ovat myös Madetojan
musiikkilukion kasvatteja. Loudspeakers on a cappela-ryhmä, eli se laulaa ilman soitinsäestystä. Mutta kun sulkee silmänsä ja kuuntelee, saattaa luulla soittimiakin olevan mukana.

Loudspeakers esiintyy Nuori Kulttuuri –katselmuksessa Turussa toukokuun lopussa ja kesäkuussa Tampereen Sävelessä, joka on maineikas
laulumusiikkitapahtuma.
Kukapa tietää, milloin oululaisyhtye syrjäyttää samoja polkua kulkevat maineikkaat lauluyhtyeet, kuten Rajaton ja Club For Five!


Markus H. Korhonen

Filosofian maisteri, tapakulttuurin tutkija, kulttuurihistorioitisija Markus H. Korhonen käyttää damaskeja, ei koskaan farkkuja. Hän on silti avojalkainen oululainen.
Hän osaa tehdä pulppuilevasti ja räiskähtelevästi tutuksi historiaa, sen ilmiöitä ja henkilöitä. Markus H. Korhonen on myös tapakouluttaja. Hän on suomalaisten tapojen puolestapuhuja.
Illan puheen aiheena oli "suomalaisuus ja eurooppalaisuus kohtaavat - olemmeko sittenkään junttikansa".

Senioreiden muotinäytös

Carita kodin asukkaat esittivät muotinäytöksen. Vaatteet on lainannut Ellen Jääskeläinen. Framille heidät jokaisen mallin talutti juontaja Lauri Salovaara
Musiikkina toimi ennakkoluulottomasti, näin sopivasti Eurovision alla Lordin Hard rock hallelujah -kappale.

Oulun Kärpät

Janne Pesosta ja Topi Jaakolaa vastaan ottelivat pöytäkiekossa n. 300 päisen yleisön edessä.
Yläasteella opiskelevat Kärppien tulevaisuuden lupaukset ja nuorten maajoukkue pelaajiin, kuuluvat puolustaja Jukka-Pekka Hiltunen ja hyökkääjä Kai Petäjäkangas.
Pojat taistelivat tiukan 1 – 0 voiton hallitsevista mestareista, tosin Pesosen sanoja lainatakseni;
”jäähy tuli kyllä kyseenalaisesti maalivahdille ja se vielä, että tuomari määräsi maalivahdin boxiin, oli todella hankala voittaa ilman mokkea, mutta tällaista joskus sattuu..” Kärppien tappiosta huolimatta tapahtuma oli onnistunut, mutta jatkoa seuraa ja toivotaan että samoissa merkeissä tavataan. Hyviä kehitysidoita tuelevaisuuteen jo onkin.

(Lopussa tekstiin liittyvä linkki. Osoitus hienoa asennetta ja vahvaa ennakkoluulottomuutta.)

Muuta asiaa. Maanpuolustusleiri

Valtakunnankin tasolla ainutlaatuinen toinen liikuntavammaisten maanpuolustusleiri lähestyy.
Leiriläisiä on tällä hetkellä 15 mikä alkaa olla maksimimäärä. Avustajia on n. 10 mukana. Leiri pidetään Hiukkavaaran maastossa 26. – 27.5. Toimin kurssin johtajana, ja lisää ohjelmasta löydät https://www.maanpuolustuskoulutus.fi/portal/index.asp


lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 357 )

Taidenäyttelyä, miekkailua ja curlingia. 
keskiviikko, maaliskuu 21, 2007, 20:01
Mukana päivässä Invalidiliiton asumispalvelut,Oulu, Seitti ja Oulun Invalidien yhdistys. Pahoittelen kuvan laatua ja välillä valokaan ei tahtonut riittää. Se kuitenkin lienee tärkeintä, että teimme hienon päivän ja kavereiden kanssa historiaa Pohjois-Suomen mittakaavassa. Kaikkea näitä ennen kävimme hienon kaverin, Jannen taidenäyttelyssä. Kiitos Oulun miekkailuseuralle taidokkaasta ohjauksesta. Kävimme kokeilemassa miekkailua pyörätuolissa Rajakylän peruskoulun jumppasalissa. Lopuksi kokoonnuimme Rehapoliksen tiloissa hyvän ruuan merkeissä. Kalle Jokinen kertoi Seitin toiminnasta ja paikalla oli kaiken kaikkiaan n.30 nuorta ja nuorenmielistä. Päivä oli onnistunut ja jatkoa on odotettavissa.
lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 434 )

Vammaisia tyttöjä malleiksi,yhteiskunnalliseen,kansainväliseen mainontaan 
tiistai, maaliskuu 13, 2007, 16:17
Sähköpostiini ilmestyi seuraavanlainen pyyntö. Lupasin laittaa myös asian esille sivuilleni.Hienoa ennakkoluulottomuutta seuraavassa

Vammaisia tyttöjä malleiksi.

Olen opiskelija Markkinointi-instituutissa ja koulustamme osallistutaan kansainväliseen DOVE kilpailuun.

http://www.dandad.org/studentawards07/index_flash.html

Tämä liittyy vammaisiin siksi että kilpailun tukijana D&Ad-aidon kauneuden puolesta kampanjassa on Images of Disability -yhdistys, joka haluaa tukea vammaisten näkyvyyttä mediassa ja mainonnassa samanlaisina kuin "tavalliset" ihmiset ovat.
Tiimini teki luokaltamme parhaan ehdotuksen ja koulu lähettää kilpailuun työmme.

Nyt haluaisimmekin oikeasti valokuvata mainoskuvat vammaisilla malleilla ja tehdä viimeisen päälle tyylikkäät kuvat. Uskomme voimakkaasti että meillä on mahdollisuus pärjätä kansainvälisesti tässä kisassa ja muokata erityisesti nuorten arvomaailmaa mainonnan keinoin. Kansainväliseen kisaan osallistumisestakin voisi saada medianäkyvyyttä suomessa, joka on taatusti tärkeää vammaisjärjestöille.

Nyt etsimme 14-22 vuotiaita vammaisia tyttöjä.
Mainokset ovat hyvällä maulla tehtyjä DOVE-tyylisiä, mutta myös hätkähdyttäviä, koska vammaiset on kuvattu aivan tavallisina nuorina tyttöinä joilla on ne tavalliset tyttöjen ajatukset mielessään, sen sijaan että he olisivat keskittyneitä vammaansa. Haluamme antaa vammaisille nuorille oikeuden olla ihan tavallisia nuoria.

Mikäli sinua kiinnostaa ota yhteyttä suoraan Adele Parviaiseen. Lisätietoja asiasta antaa myös Jouni Qveflander, Oulun Validia palvelut etunimi.sukunimi@invalidiliitto.fi tai 040 5096605. Sekä, Seitin nuorisotyön suunnittelija Kalle Jokinen, etunimi.sukunimi@seittiweb.org tai 040 738 8089

Terveisin
Ego: Adele Parviainen
Copywriter
+385-50 5944223

Ps. malliaiheeseen liittyvä linkki alla.

Tiedoksi muuta toimintaa virikkeessä

(Seitin kanssa olevasta yhteistyöstä ja menneestä tapahtumasta tulossa lisää materiaalia sivuille videon muodossa jne.Esillä silloin;CP-vammaisen Jannen taidenäyttely oulussa, pyörätuolicurling(Oulunsalon jäähalli) pohjoissuomessa ensimmäisenä kokeiltu ja päätteeksi,pyörätuolimiekkailu(Oulun miekkailuseuran opastuksella)lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 457 )

Vuoden 2006 oululainen-äänestystulokset 
torstai, helmikuu 15, 2007, 16:56
Isot ja lämpimät kiitokset teille, jotka olette äänestäneet minua. Olette arvostaneet tekemääni työtä vammaisten, sekä kaukalopallon ja salibandyn juniori-toiminnan hyväksi.

Lauantaina 17.2 Oulu-lehdessä julkaistu.

1.Anne Karvinen-Poutanen 16,9 %, 2. Keijo Minerva 11,4 3. Lyly Rajala 10,3, 4. Marja-Leena Pernu 5,6, 5. Risto Kalliorinne 5,4, 6. Kyösti Oikarinen 5,2, 7. Arkkitehtiopiskelijoiden Venetsia-vuosikurssi taustavoimineen 4,6, 8. Juha Metsäperä 3,1, 9. Jorma Mylly 2,8 10. Oululainen tanssi 2,6, 11. Oulun Naisvoimistelijat 2,4, 12. Ari Hilli 2,2, 13. Paula Lehtomäki 2,2, 14. Jouni Qveflander 2,2, 15. Toppilan laulustudio 1,9, 16. Ville Ranta 1,7, 17. Veikko Juntunen 1,5, 18. AC Oulu 1,5, 19. Vili Järvinen 1,5, 20. Pirjo Valinen 1,4.

Voittajan Anne Karvinen-Poutasen haastattelu julkaistiin Oulu-lehdessä viime lauantaina 10.2. 2007.

(lauantaina 17.2 Oulu-lehdessä artikkeli työstäni,joka liittyi Vuoden oululainen 2006-äänestyksen aiheeseen. Alla oleva juttu (tekstiin liittyvä linkki) liittyy yhtenä osana työtäni.Artikkeli, Kaveria ei jätetä
2 comments ( 382 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 420 )

Kärppävahdit sähkärisalibandyn vieraina ja maalinvartijoina. 
sunnuntai, helmikuu 4, 2007, 21:20


Linkki Kalevan juttuun tästä---->http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=633487

Oulussa pelattiin 3.-4.2.2007 SPT-salibandyn kauden 2006-2007 turnaus 3/4. Yhdeksän joukkueen kaksinkertaisesta sarjasta pelattiin tässä turnauksessa eniten pelejä kaikkiiaan 24 kpl. Mukana oli viisi joukkuetta Helsingistä sekä joukkueet Turusta, Seinäjoelta, Vaasasta ja Oulusta. 90 pelaajaa, 3 tuomaria ja iso joukko huoltajia, valmentajia ja kannatusjoukkoja taisteli tiukasti koko viikonlopun ajan.

Yllätysvieraat Oulun kärpistä

Paikalle oli kutsuttu myös pari yllätysvierasta katsomaan ja tutustumaan hienon lajin saloihin. Kärppien ja koko SM-jääkiekkoliigan parhaimmistoa olevat maalivahdit, tilaston ykköspaikkaa pitävä Tuomas Tarkki ja ns. kakkostorjuja Jaakko Suomalainen.
Pelimiehet istutettiin vartavasten maalivahdille kehitettyyn sähköpyörätuoliin, jossa hiukan ensin totuteltiin tuolin liikkeisiin. Pienen harjoittelun jälkeen rankkareita asettui torjumaan ensimmäisen Tuomas Tarkki, ja pallon taakse pelaamaan Helsingin räiskeen Jasmin Ahonen. Suoraviivaisen rankkarin Tarkki poimi hienosti renkaalla torjuen. Yleisön tuuletukset menivät tasan torjunnalle ja hyvälle yritykselle.

Toisen rankkarin vetäjäksi asettui Oulun oma poika, Kalpan nimiin vannova Merikosken joukkuessa pelaava Tommi Niskanen. Mies ajoi suoraviivaisesti maalille, ja pienen harhautuksen jälkeen vei maalivahti Tuomas Tarkin ns. kaffelle hienolla alakulmasijoituksella.

Viimeisenä rankkarin vetäjäksi asettui Vaasan press teamin Thomas Puska. Tämän yrityksen Tarkki poimi varmoin ottein. Olisko torjunta ollut ns. kilpikäden puolelta..oikeasta ylämummosta. Rankkarit Tuomas Tarkille 2-1. Allekirjoittanut pahoittelee, että juuri Tarkin kohdalla kamerani päätti lopettaa yhteistyön, eikä suostunut tallentamaan miehen jo jäältäkin tuttuja ja varmoja torjuntoja. Mutta se lienee pienin murhe. Miehen torjunnathan jo tiedetään läpi Suomen. Fanit saivat kuitenkin mitä halusivat ja Kärppävahdit hienoja kokemuksia ja uusia kavereita. Mutta, onneksi kamerani päätti kuitenkin jatkaa yhteistyötä kärppäveskari Jaakko Suomalaisen kohdalla...

Sitten maaliviivan eteen asettui Kärppien toinen maalivahti Jaakko Suomalainen. Ensimmäiseen rankkariyritykseen asettui Jasmin Ahonen, joka oli selvästi tutkinut Jaakko Suomalaisen heikot kohdat ensimmäisessä sessiossa. Rankkari päättyi hallittuun maaliin. Toiseen yritykseen asettui jälleen edm. Kuopion ylpeys Tommi Niskanen. Isolla Kalpa-sydämellä varustettu mies harhautti hallitusti Suomalaisen ja sijoitti pallon pömpelin perukoille.

Viimeiseen rankkariin asettui ampumaan Thomas Puska. Nopealla liikkeellä ja pienellä harhautuksella hän sijoitti pallon varmasti maaliin ja näin Jaakko Suomalainen joutui antautumaan kolmannen kerran, ja tämäkös veti vähän miehen mielen alas, mutta samaan hengenvetoon tunnusti rehdisti pelaajien olevan taitavia lajissaan.

Hieno kokemus Kärppävahdeille

Kokemus oli Kärppä-miehille sen verran vaikuttava, että itse halusivat tulla kokeilemaan jatkossa oikein ajan kanssa pelaamista. Siinä mietittiinkin, josko keväällä kaikkien pelien tauottua, tulisivat moket muutaman kärppäpelaajan kanssa ottamaan leikkimielellä mittaa merikosken teamia vastaan.

Hienoa, että kaverit pääsivät mukaan ja paikalle. Fanit olivat innoissaan ja nimmareita jaettiin moniin paikkoihin käsiin, tuoleihin, paitoihin jne. Kiitos Oulun Kärpille,Tuomas Tarkille ja Jaakko Suomalaiselle.

SM-salibandyturnauksesta lisää ma 5.2 ilmestyvässä kalevassa

Lisää lajista sen omilta sivuilta www.sptsalibandy.net
2 comments ( 352 views )   |   ( 3 / 419 )


Edellinen Seuraava