Pete tapasi lastensa kanssa IFK:n tiimin Tampereella. Movember viikset, tee samalla hyvää ! 
perjantai, marraskuu 23, 2012, 21:03 - Tempaukset ja toiminta


Kuvassa; Ville Peltonen ja Lennart Petrell. Tällä kertaa tappion jälkitunnelmissa Tampereella. Ilmeet ovat tässä vakavina, kuitenkin iloisen tapaamisen jälkeen.Pete luovutti joululahjan joukkueelle.

Huomaa viikset pelimiehillä; Movember viikset

Joka vuosi miehet kasvattavat kuukauden viiksiä, jolla kerätään rahaa ja lisätään tietoisuutta miesten yleisimmästä syövästä, eturauhassyövästä. Miehet siis kasvattavat viiksiä koko marraskuun ajan. http://www.cancer.fi/tiedotteet/?x33745=80674739

Siis...

Viimeisn tapaaminen oli kesällä juuri ennen kauden alkua ja sitä ennen joulun alla 2011. http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 210-231617

Mikä on sitten kaiken tarkoitus ollut

Fanittaminen, ja se, että Peten lapset ovat Isänsä kautta kokeneet sellaisia asioita viimeisen kymmenen vuoden aikana mitä eivät koskaa unohda ! Ja Pete tapaa itselle rakkaiden lapsiensa jälkeen toiseksi tärkeimmän asian, eli IFK:n joukkueen kauden aikana vähintään pariin otteeseen. Kiitos jälleen IFK:lle hienosta asenteesta ja fanien kunnioittamisesta.

Peten tarinhan lähti liikkeelle siitä, kun noin 10:nen vuotta sitten oli Isänpäivä ja Pete ei ollut nähnyt lapsiaan viiteen kuukauteen. Päätin salassa järjestää Lapsille ja Petelle ( iki IFK Fanille yli 30:tä vuotta ) yllätyksen. Isä Pete,Jenni, Jani ja IFK 10:nen vuotta sitten. http://www.flickr.com/photos/jouniqvefl ... 453793609/ Pete oli vammautumisen seurauksena myöskin menttänyt oman tärkeän yrityksen, harrastuksen ( jääkiekon) ero ja lapset äidille. Päätin haastaa finnairin lennättämään lapset ilmaiseksi tapahtumaan Kärpät & IFK Rules raksilan areenalle.

Finnairin pääjohtaja myöntyi hyväntekeväisyys tapahtumaan. Lapset lennätettiin Ouluun sekä kotiin. Kaksi päivää oltiin halilla molempien vieraina ja kentällä jakamassa iltalehti tähdet. Jennillä oli Kärppien paita ja janilla IFK:n paita. Vaikka Pete asuu nyt viidettä vuotta Tampereella, muuttaessaan lähelle Rakkaita lapsiaan Jenniä ja Jania. Olen pitänyt huolen, että aina Peten toiveesta he tapaavat joukkueen vähintään kaksi kertaa kaudessa. Kuten nyt, viime ottelussa Tampereella, Tappara – IFK, josta kuvakin. http://jouniqveflander.com/tastaalkoi/index.html Siis linkki juttuun mistä kaikki alkoi ( siellä on pari muutakin juttua ohessa )
lisää kommentti   |   ( 3 / 273 )

Caritaksessa vierailulla Naisten Kärppäjoukkueen SM mestareita ja "Tyttö" 
tiistai, toukokuu 15, 2012, 14:49 - Tempaukset ja toiminta


( kuvassa, Mestaruuspokali eli "tyttö" vas. Sanna Rantasuomela, Krista Rahunen ja Nina Puotiniemi )

Caritaksessa isäntänä toimi Lassi Mäkinen ja allekirjoittanut koitti siinä ohessa kysyä "tiukkoja" kysymyksiä matkan varrelta naisilta ja jääkiekosta yleensä. Caritakseen vierailulle Oulun Kärppien Naisten Suomenmestaruusjoukkueesta olivat mukana varakapteeni Krista Rahunen, Sanna Rantasuomela ja Nina Puotiniemi. Sekä tietysti mukana oli todella upea " tyttö ", mestaruuspokaali, tällä nimellä naiset pystiä puhuttelivat. Selvästi hellemmin naiset olivat "tyttöä" käsitelleet kuin vastaavan lajin SM sarjan miehet "poikaa". Ei ollut kuulemma nakkeja keitelty pokaalissa eikä saunan lauteillakaan vihtomassa ole " tyttö" käynyt. Mutta erilaisissa tilaisuuksissa kylläkin on "tyttö" saanut juosta.

Keskustelu kääntyi yhdessä vaiheessa jo valtakunnan tasollakin päätä nostavaan aiheeseen. Eli Henkiseen valmennukseen. Kun yhtenä kysymyksenä tapaamisessa esitettiin, " Miksi Suomalaiset ei kehu omia suorituksiaan jos pelaavat hyvin, onko esim. Pohjois- Amerikkalaisten itsetunto kovempi kuin Suomalaisten? " ja toinen kysymys oli, "Onko Suomessa henkistä valmennusta riittävästi, kun tuntuu, että aina tiukassa paikassa otteluissa Suomalaisten selkäranka taittuu. Miksi Ruotsi on vaikea peikko Suomelle ?( kuvassa, vas. Sanna Rantasuomela, Krista Rahunen ja Nina Puotiniemi ja Caritaksen faneja. Taustalla oik. Isäntänä toiminut Lassi Mäkinen )

Henkistä valmennusta kaivataan

Krista Rahunen kertoi toisten naisten kompatessa, että Suomessa pitäisi olla huomattavasti enemmän henkistä valmennusta. Krista toi esimerkin juuri Pohjois-Amerikasta, jossa tarjotaan kursseja erikseen ja jos kuulut kouluyhteisöön / yliopiston urheilujoukkueeseen silloin se on ilmaista.Siellä henkiseen valmennukseen jääkiekossa ja urheilussa yleensäkin kiinnitetään jo junnuista alkaen paljon enemmän huomiota kuin Suomessa.

Suomessa edm. valmennuksesta joutuu maksamaan itsensä kipeäksi, jos sitä erikseen haluaa. Varsinkin nuoremmille ja junnupelaajille siitä olisi erityisesti hyötyä, joukkuetta vaihtaessa, vastuun kasvaessa ja paineen alla. Varsinkin, kun tulee uutena joukkueeseen, on uusia haastavia tilanteita tai sellaisia tärkeitä otteluita, sitä on ihan hermona ja jännittää vaikka sitä ei ulospäin ehkä näykkään, mutta kentällä sitten kylläkin suorituksissa ja vielä, kun teitää, että muut joukkuekaverit ja valmentajat seuraavt suoritustasi - kertoo Kärppäjoukkueen nuorisokaartiin kuuluva Sanna Rantasuomela. Painetta osattaisiin tällöin paremmin käsitellä tiukoissa ja vaativissa peleissä, jos henkiseen puoleen kiinnitettäisiin enemmän huomiota, ihan yksiltasollakin. Henkinen valmennus on jäänyt liian taka-alalle suomessa yleensäkin. Jääkiekko on Kristan mielestä nimenomaan itsevarmuuslaji, jossa yksilön henkilökohtainen henkinen vahvuus on aina koko joukkueen etu. Varsinkin monissa suomalaisissa joukkuelajissa on ikävä kyllä "hyviä" esimerkkejä historia pullollaan henkisen selkärangan taittumisesta tärkeillä hetkillä.

Paineen alla suorittamista ei osata käsitellä, koska siihen ei ole erityistä henkistä valmennusta. Ja sitten itse kehumisesta, onnistumisesta tai saavutuksista, onnistumisesta jne. meidän kulttuurissa ei vain hyväksytä koska silloin sinua katsotaan ns. "vähän hitaasti". Tuntuisi kuitenkin jo oman itsetunnonkin kannalta ettei tarvitsisi aina vähätellä suoritustaan tai omaa osaamistaan.Ylpeä omista taidoistaan voi reilusti olla myös terveen nöyrällä tavalla.

Koska jokainen pelaaja /urheilija omassa lajissaan tekee varmasti hirveän työn sen eteen, että saavuttaa juuri omilla tekemisillään siinä missä on, on outoa, että meidän kulttuurissa ei vain hyväksytä sitä ilman katetutta tai muuta pahansuopaisuutta. Pohjois - Amerikassa ja muissakin kulttuureissa esim. Ruotsissa se on ns. sallittua enemmänkin. Kuinka monta kertaa miehille esim. Ruotsi on ollut kantona kaskessa, vaikka kaksi kertaa juuri Ruotsi ollaankin selätetty MM loppuottelussa.

Kärppien Naisten - ja tyttöjoukkueiden tilanne

Naisten / tyttöjääkiekolle saisi olla toki myöskin enemmän medianäkyvyyttä ja tietoa lajista. Nyt mestaruuden myötä on tullut enemmän näkyvyyttä ja sen toivottaisiin myös jatkuvan uuden kauden kolkuttaessa ovelle. Lajista tytöt kertovat useaan otteeseenkin joutuvan kertomaan vähemmän tietäville erinäisiä asioita. Kuitenkin kaikille tiedoksi että, esim. naisten säännöthän ei eroa juuri miesten jääkiekosta, muuten kuin, että sarjassa ei saa taklata.

Viime kaudella Kärppien naisten joukkueessa oli 20 pelaajaa listalla ja yhteistyötä tehtiin kiekko - Oulun kanssa. Samalla näin pystyi tekemään ns. vaihtoa pelaajien kesken. Keski-ikä joukkueella oli vain 20,4 vuotta eli todella nuori joukkue. Mutta joukkueeseen mahtuu sopiva miksaus myöskin kokemusta, rutiinia, nuorien jalkojen lisäksi.

Yksi rutinoiduista pelaajista ja johtajatyyppi joukkueessa on Saija Tarkki ent. Sirviö. Eli hyvällä mallilla on ainakin tulevaisuus ja toivotaan tietty mestaruuksia lisää nyt, kun pää on saatu auki. Nyt kesäharjoittelu ringissä on 30 pelaajaa. Kärpillä on C- tytöt, jossa on isompi ikähaarukka koska joukkueita on vain yksi, sitten on jääkiekkoa aloitteleville seitsemästä ikävuodesta alkaen - ylös päin oleville tytöille on oma joukkue, kertoo Krista Rahunen. Mutta, mestaruuden myötä varmasti kiinnostus luulisi lisäävän harrastajia jo ensikauden alkaessa. Ainakin trendi on ollut parina vuonna nousujohteinen.

Tyttöjen mielestä vammaiset voisivat myös toimia vaikka omana jaostona esim. Kärppien alla, vaikka siitä tietysti päättävät muut ihmiset. Onhan proteesijääkiekkoa ja kelkkajääkiekkoa, näinhän myös vammaiset voisivat integroitua ns. tavallisiin seuroihin, eikä tarvitsi olla erikseen omissa seuroissa, sehän olisi myös hyvää asennekasvatusta.Näin saataisiin varmasti sinnekkin enemmän harrastajia ja yhteistyötä seurojen välilläkin. Muissakin lajeissa ja seuroissa voisi tällainen toiminta olla vain hyväksi. Kovin paljonhan tällaista toimintaa ei ole.

Mestaruuden myötä "tyttöä" viety mukavasti

Mutta SM mestaruuden myötä on ollut mukavasti mestarijoukkueella menoa ja se on ollut naisten mielestä hyvä asia, koska samalla on voinut tukijoille viedä naisten jääkiekon sanomaa. Finn Wear on tukenut ja mestaruuden jälkeen tarjonnut mukavat tilat kaikkine herkkuineen, Liiga - Kärpät tarjosivat kaksi aitiota ruokineen yhdessä miesten play off ottelussa, tervasoihdussa oli sitten iltajuhlat jossa oli esiintyjä jne ja "tyttö" tietty mukana. Kymppi Eristys sponsoroi naisille kauden päättäjäisjuhlat ja tilat. Oulun Kaupunki muisti myös mestareita ja kutsui joukkueen kaupungintalolle illallisille "tytön" kanssa. Jonne joukkue suunnisti samana päivänä ( viikolla 19 ) kun caritaksessa kävivät faneja moikkaamassa.

Krista oli myös kaksi vuotta olevassa hyväntekeväisyys ottelussa The Game. Tälläiset tapahtumat ovat mukavia käydä paikan päällä moikkaamassa faneja, naiset kertovat. Lopuksi jaettiin joukkuejulisteet nimmareilla ja "tyttö" lähti seuraavan kohteeseen, eli kaupungintalolle. Kiitos Kärppien naisten joukkueelle vierailusta ja voimia tulevaan kauteen !( Kuvassa "tyttö ja "pikkuveli" oik. Suomen proteesilätkän MM kisojen hopeakannu oli myös esillä ja Jussi Lotvosen hopeamitali )
lisää kommentti   |   ( 3 / 275 )

Erityisliikuntaa Virpiniemessä. Soveltavan liikunnan talvitapahtuma. Kaleva ja Helsingin sanomat kertoo. 
torstai, maaliskuu 15, 2012, 23:26 - Tempaukset ja toiminta

( Kuva arkistosta. JQ )

Mukana yhteistyön merkeissä Oulun Invalidien Yhdistys. Virpiniemessä järjestetään sunnuntaina 18. maaliskuuta soveltavan liikunnan talvitapahtuma. Ohjelma käynnistyy puoliltapäivin Liikkuvan laulurepun esiintymisellä. Tapahtuman ideana on tarjota jokaiselle mahdollisuus nauttia liikunnan iloista liikuntarajoitteisuudesta huolimatta. LUE juttu Linkistä alla forum24
http://www.forum24.fi/uutiset/erityisli ... piniemessa

LUE MYÖS KALEVAN JUTTU TAPAHTUMASTA, alla olevasta linkistä.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/erity ... et/571461/

AIHEESEEN liityvä Juttu löytyy myös 19.3.2012 olevasta Helsingin Sanomista,netistä ja manuaalisti kyseisen päivän lehdestä
lisää kommentti   |   ( 3 / 326 )

Kuvakollaaseja ja pieni osa pomintoja / toimintaani matkanvarrelta. Eli aina tekoja, vähemmän puheita periaatteella ollaan menty 
lisää kommentti   |   ( 2.9 / 287 )

Tervaväylän / Lohipadon oppilaat moikkaamassa ja tsemppaamassa Kärppiä Areenalla 24.1.2012 
keskiviikko, tammikuu 25, 2012, 00:25 - Tempaukset ja toiminta


Tässä Veera 11 v. luovuttaa Oppilaiden tekemän kortin Kärppien Kapteenille Ilkka Mikkolalle, Juhon 11v. seuratessa riemu hallin katossa takana, iloisen pitkään odotettua sovittua tapaamista. Kortissa lukee; KÄRPÄT ON RAUTAA, TSEMPPIÄ ! T: Tervaväylän Oppilaat
Sitten olikin nimmareiden vuoro. Kärpät toi mukanaan joukkueen julisteen Kapteenin johdolla ja siihen lisättiin sitten Kärppien terveiset faneille. Kaverina tapaamisesa julisteita pitämässä on Maria Alakiuttu. Hänen kanssa olemme kerran viikossa, torstaisin tervaväylän koululla liikuntakerhon puitteissa, yhdessä suunnittelussa ja Maria ohjaamassa. Maria valmistuu keväällä erityisliikunnan ohjaajaksi. Mutta, ensimmäisenä nimensä laittoi plakkariin kokenut, ikinuori puolustaja, kahdeksan SM- mestaruuden mies Ilkka Mikkola
Toisena oli vuorossa huonon kynän vaihdon jälkeen, kokenut, ensimmäistä kautta Kärpissä pelaava pakki, Ville Mäntymaa
Sitten vuorossa,Kärppien ikiliikkuja,duunari. Julius Junttila on Kärppien oma kasvatti ja edustanut joukkuetta koko junioriuransa. Junttila siirtyi kaudeksi 2009–10 Kärppien B-nuorista A-nuoriin ja voitti heti siellä heti ensimmäisellä kaudellaan koko sarjan pistepörssin. Hän teki runkosarjan 41 ottelussa tehot 27+33=60. Sekä kaveri taisi olla tällä hetkellä neljänteneä Kärppien sisäisessä tehotaulukossa pisteissä ja melko korkealla myös plus - miinus tilastossa.
Sitten Juho ja Veera yhteispotretissa. Julius Junttila, Ilkka Mikkola ja Ville Mäntymaa

Lopuksi yhteiskuva oppilaiden kanssa. Huomaa- punaiset pipot ja mustat capit. hengessä The Game hyväntekeväisyys asialla.- Sekä kaverillinen tsemppaus Ville Mäntymaalle. Kuten tiimissä kuuluukin. The Game ---> http://www.jouniqveflander.com/blog/ind ... 108-010519

Jälleen kerran iso kiitos Oulun Kärpille ja kaikille pelaajille hienosta asenteesta kapteeni johdolla. Aina valmiina, kun on kyse faneista !
lisää kommentti   |   ( 3 / 273 )


Edellinen Seuraava