Jaloin prokekti 
lauantai, joulukuu 5, 2009, 23:42


Projekti missä olin mukana. Mielenkiintoisessa projektissa mukana yhteistyössä olivat; Oulun kaupungin tekninen keskus pj. Jorma Heikkinen, Kynnyksen Markku Laulumaa ja liikenne-ja viestintäministeriön Irja Vesanen - Nikitin ja allekirjoittanut. Haluampa nostaa tämän esille josta ei moni tiennyt. Olisiko mitään mihin tarttua ja tuoda käytäntöön, tutustu asiaan.

Tutustu loppuraporttiin alla olevasta linkistä.

http://jouniqveflander.com/loppuraportti.pdf


lisää kommentti   |   ( 3 / 484 )

Yhteistyötä Oulun miekkailuseuran kanssa 
keskiviikko, marraskuu 25, 2009, 07:46 - Yhteistyö


Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo jokin aika, kunnes saimme mieluisan kutsun Oulun Miekkailuseuralta tulla kokeilemaan pyörätuolimiekkailua Linnanmaan liikuntahalliin

Katso jutut alla olevista linkeistä ja aikaisempi tapahtuma kohdasta, tekstiin liittyvä linkki

http://www.oulunmiekkailuseura.fi/uutis ... utinen=910

http://www.oulunmiekkailuseura.fi/uutis ... utinen=909
lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 583 )

FM Markus H. Korhonen vierailulla ja vapaa keskustelupaneeli. 
maanantai, marraskuu 9, 2009, 05:51


Onnettomuudesta tulee kuluneeksi noin puolitoista vuotta. Markus H. Korhonen ehti ennen vammautumistaan, n.25 vuoden aikana pitää n. 7000 luentoa tai esitelmää jne. Huikeita määriä ja kuinka moni Oululainen sekä muut ympäri maailmaa olevat ihmiset pääsivät nauttimaan Markuksen upeista luennoista. Tulossa olevassa videossa vapaa keskustelumme rönsyilee aiheesta aiheeseen ja Markus myös kertoo mitä tähän päivään kuuluu jne...Useat eri kielet, niiden hallinta, puhuminen ja ymmärtäminen ovat säilyneet erinomaisesti kuin myös monet opitut historian asiat. Lähimuisti tuottaa suuria vaikeuksia ja ainakin vielä isojen kokonaisuuksien yhdessä pitäminen, vielä. Mutta kunotusprosessi on pitkä, ainakin seuraavat kolme vuotta ovat vahvaa kuntoutumista parempaan.

Keskustelimme myös siitä, mitä ihminen joka vammautuu tai sairastuu, menettää paljon muutakin kuin terveytensä. Sekä keskustelimme myös vertaistuen merkityksestä ja Markus videon lopussa erittäin hyvin kiteyttää mitä vertaistuki on hänen mielestään.

Kysyinkin Markukselta, miltä tuntuu kun useat ihmiset,yhteisöt jne. ovat unohtaneet nyt ihmisen ja asiantuntijan, ja eivät ”uskalla” olla yhteydessä enää häneen, kun ihminen ei voi olla aktiivisesti mukana kaikessa ns. normaalisti kuten ennen, ja mitä se sitten tarkoittaa sekä miten se näkyy nykyisessä arjessa. Menettääkö ihminen tällöin arvonsa, kun ei voi olla enään hyödyksi ? Kuitenkaan tiedot ja taidot eivät ole hävinneet minnekkään, paluu on vain ajan kysymys.

Ihmiset eivät tiedosta, että kaikki vammat ei näy välttämättä ulospäin ( esim. juuri aivovammat ovat aina vakavia),vaikka muuten näytät entiseltäsi. Muisti on yksi tärkein ja usein juuri se on ensimmäinen joka saa sen pahimman vamman päähän kohdistuneessa iskussa. Tällöin ei muista/ tunne edes kaikkein läheismpiä tai saatikka hyvän päivän tuttuja...vieläkään,ym asioita pitkään aikaan.Se vaikuttaa kaikkeen käytännön elämään pitkään. Sitä on vaikea ihmisten ja ympäristön ymmärtää tai havannoillistaa arjen tiimellyksessä mistä on kysymys.Tämä vaatii kaikilta meiltä pitkäjänteistä ymmärrystä ja sopeutumista.


KATSO(alla) myös aiheeseen liittyvä asia, joka julkaistiin sanomalehti Kalevassa n.puoli vuotta sitten. Tekstiin liittyvä linkki
2 comments ( 127 views )   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 421 )

RuskaLeiri 2009 
maanantai, lokakuu 12, 2009, 21:19 - Tempaukset ja toiminta
HUOM ! Nyt esillä päivitetty ( 16.10 ) kuvaesitys kokonaisuudessaan

Iso kiitos leirin onnistumisesta,MPK:n Timolle, Sakarille,Terolle, pirteille sotilaskodin lotille, puolustusvoimille,JoPO:n reippaille opiskelijoille ja opettajalle,Oukan nuorisoasiankeskukselle, Maijulle, kaikille avustajille ja lintulammen asukasyhdityksen Taina Vainionpäälle sekä hänen vetämässä porjektissa oleville opiskelijoille. Invataksit jotka vastasivat kuljetuksesta, Oulun taksipalvelut oy, Ari Grekula oy, Tuomo Koivukangas oy ja Susannan taksipalvelut. Leiriläisille isoa kättä upeasta asenteesta ja loistavasta yhteishengestä ! Uutta kurssia odotellessa tässä kuvaesitys Ruskaleiristä 2009.

Kurssin johtamisen ohessa suunnittelin / taltioin leirin tapahtumia kuvaesitykseen.Toivon, että tämäkin tapahtuma toimii ennakkoluulottomana esimerkkinä ja innoittajana meille kaikille.


MPK:n perusviesti on: Maanpuolustuskoulutus kuuluu kaikille.

Ruskaleiri 2009

Neljäs maastoleiri starttasi 30.9 eli toinen syksyinen ( ensimmäinen 2007) sellainen. Osallistujia oli kaiken kaikkiaan avustajineen 30 henkeä eli jälleen sangen mukava määrä. Enempää ei yksistään jo turvallisuus syistä voisikaan ottaa. Mutta mukava huomata, että halukkuus ja suosio leirille jatkuu. Tällä kertaa "valloitimme" Oulun keskustan maastopuvuissa kaupunkisuunnistuksen muodossa.

Mukana oli myös keskustan suurin liikeyritys, joka myös liittyi Geopisteiden etsintään. Nimittäin toinen rasti oli Stocmann tavaratalon 4 krs:ssa, jonne osa n. 10 leiriläistä suunnisti etsimään.Toimin myös tämän neljänen leirin kurssinjohtajana sekä sunnitteluvastuussa.Olin myös tässä tapauksessa asiaan kuuluvasti ilmoittanut myös virkavallalle kaupunkiharjoituksesta, joka näkyi kaupunkikuvassa selvästi kun siellä n.3 tuntia toimimme.Ensimmäinen rasti löytyi liikennepuistosta ja viimeinen rasti Ainolan puistosta. Viimeisessä rastissa oli myös kutsu nuorisoasiainkeskuksen järjestämään BB bysikseen. Erityis kiitos Heikki Ojalalle, oppilaille ja opettajalle.

Kaupunkisuunnistukesen jälkeen palasimme hiukkavaaraan ja pienelle iltapalalle. Viimeinen tehtävä alkoi maastossa klo. 23 aikaan myöhään illalla joka oli miinanakenttien etsintä ja telamiinan purku. Kaksi eri ryhmää ( siniset ja vihreät ) lähtivät matkaan kovassa vesisateessa vain taskulamppujen valaistessa tietä ja maastoa. Toinen ryhmä löysi maastosta telamiinan ja kaikki miina-alueiden nauhat, joita oli 3 kpl. Toisella ryhmällä pimeys vei loput löytämisen mahdollisuudet, he löysivät kyllä kaikki kolme aluetta nauhoineen, mutta telamiina jäi maastoon.Ryhmäläiset olivat suorituksen jälkeen höyryävän märkkiä, mutta tyytyväisiä suoritukseensa.Suunnistus päättyi yöllä 00.05. Leiriläisistä 9 nukkui teltassa, jossa oli todella tunnelmaa ja loput paviljongin tuvassa armeijahengessä. Seuraavassa lyhyesti leirin kulku. Kaikista tapahtumista ei ole kuvaa.

Kuvaesityksen kulku

Torstai

- Saapuminen paviljongin maaston, - kerroin turvallisuusohjeet/suunnitelman ja Timo Kesäläinen MKP, koulutus luokassa, - lerin varusteiden kuittaus, - varustautuminen, Suomen lipun nosto ampumaradan maastossa ja leirin avaus, -leiriläisten jako sinisiin ja vihreisiin, - maastossa, telamiina ja käsikranaattikoulutus ja puolijoukkueteltan pystytys, pakkipäivllinen lähimaastossa, - siirtyminen kaupunkialueelle suunnistukseen ( rotuaari – heinäpää ( liikennepuisto ) – rotuaari ( stocmann ) - ainolan puisto ( Jaana lukee kutsun 21.10 alkavaan BB bysikseen, a la Oulun nuorisoasiankeskus. ( eli viimeinen rasti ), - siirtyminen takaisin hiukkavaaraan, - iltapala ja päivän purku, yösuunnistus kahdessa ryhmassä ( miinakentänpurku ja telamiinojen palatus maastosta päättyi klo. 00.05 kovassa vesisateessa ), - makkaranpaisto, - kipinävuorojentarksitus teltaan majoitus ( klo. 02.15 ), tuvassa hiljaisuus, - paviljongin luokassa läpi yön päivystys.

Perjantai

- Herätys klo. 07.30, - aamupala, - ulos jonoon mars, - Suomen lipun lasku, - lerin purku, - varusteiden luovutus, - MPK:n kurssitodistusten jako leiriläisille varusteiden luovutuksen yhteydessä,( kun kaikki varusteet löytyivät ) - Piiripäällikkö Timo Kesäläinen loppupuhe ja MPK lippiksen jakaminen, - Kurssinjohtajalle todistuksen luovutus neljännestä maastoleiristä. Kotiin Mars !

Maanpuolustuskoulutus ( katso filmi alla olevasta linkistä)
http://streamer.webtvlite.fi/video/fv48d87d0fe39cd

lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 483 )

Tommy Tabermann meidän kannustaja 
lauantai, lokakuu 3, 2009, 19:55


Tommy osallistui keskustelufoorumiimme lintulassa ( 25.9 ). Tommyn ajatuksia ja mielipiteitä elämästä ehkä myöhemmin sivuillani. Kiitos Tommy vahvoista ajatuksistasi, mielipiteistäsi ja runostasi keskustelumme lopussa, joka oli lyhyt mutta vaikuttava ( ehkä julkaisemme sen täällä ), kiitos kaikesta tästä,kun elämäsi omassa tilanteessasi halusit olla kuitenkin meidän mukana. Voimia sinulle, terveisin meidän Handi cap tiimi

Katso linkki alla,Tommyn sivuille. Tekstiin liittyvä linkki
lisää kommentti   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 499 )


Edellinen Seuraava