HYVÄNTEKEVÄISYYSTAPAHTUMA
 
 

Hyväntekeväisyystapahtuma Oulussa

Kysymyksessä on 37-vuotias Pete, joka on vammautunut
vuonna 1999. Petri on ollut yrittäjänä Helsingissä . Vammauduttuaan tuli täydellinen elämän muutos, hän joutui luopumaan yrityksestään mikä oli hänelle kaikki kaikessa. Kovimpana menetyksenä oli tietysti omien lapsien kohtaaminen vammautumisen jälkeen ja se, että eron myötä Pete ei näe lapsiaan kovinkaan usein jotka asuvat Tampereella Äitinsä luona. Lapset ovat 7 vuotias tyttö, Jenni ja 10 vuotias poika Jani, joka harrastaa jääkiekkoa.

Kovana jääkiekko fanina ja erityisesti ikänsä  HIFKä seuranneena Petri käy katsomassa ne pelit täällä Oulussa. Se mikä olisi tässä ajatuksena, olisi tietysti Petrille lasten Isälle elämyksen luominen tähän arjen harmauteen ja yksinäisyyteen, sekä mahdollisuus tavata hänelle maailman tärkeimmän asian eli omat lapset.
Sekä herätellä ihmisiä huomaamaan että jokaisella on mahdollisuus auttaa, sekä tällaista yhteistyötä voi tehdä joukkueiden välillä urheiluseurasta riippumatta. Tämä toimii myös hyvänä singalina ns. terveille huomaamaan erilaisuus  ja sen että kaikilla on samanlaiset tarpeet ja toiveet harrastamisen ja osallistumisen suhteen jne. Kuten tämä on myös hyvä singali  kummankin seurojen faneille ja toimii hyvänä esimerkkinä.
Tämä toimii myös merkkinä muille vammaisille huomaaman mitä voi tehdä, ettei tarvitse jäädä  yksin vammansa vuoksi, vaan harrastaa ja liikkua siellä missä muutkin. Sekä Petri voi vaikeasta vammastaan huolimatta kokea samaa Isänä olemista kuin kuka tahansa Isä, sekä lapset saavat kokea Isänsä kautta ikimuistoisen elämyksen

Olemme sopineet jo alustavasti  Helsingin joukkueen , HIFK:n  Markkinointi Päällikön Tom Kivimäen ja Kärppien Toimitusjohtaja Juha Junnon kanssa, että he ovat mukana mahdollistamassa tälläisen tapahtuman tiistaina Oulun Raksilan jäähallissa. Oulussa toimiva Radio Mega, joka lähettää kaikki Oulun Kärppien pelien selostukset on myös mukana tukemassa hyvää asiaa.
Lapset asuvat Äitinsä kanssa Tampereella, tässä asiassa pyytäisin/haastaisin Finnairin mukaan. Olisiko mahdollisuutta, että Finnair tukisi hyväntekeväisyys muotoisesti tätä asiaa, koska tämän ikäisille lapsille jotka matkustaisivat kahdestaan on ainoa nopea, sekä ennen kaikkea turvallinen ja valvottu mahdollisuus matkustaa. Kuitenkin varmaan muutoin matkakustannukset olisivat yksinhuoltaja Äidille iso kustannus, vaikka itse tapahtuma olisikin kaikin puolin ikimuistettava ja unohtumaton. Lapsien olisi tarkoitus matkustaa Ouluun maanantai Iltana, jotta he voivat heti tiistai aamusta alkaen osallistua Isänsä kanssa jääkiekko päivään.

Päivän aloitus olisi Oulussa Raksilan jäähallilla, kun HIFK tulee aamu jäälle silloin lapset ja Petri tapaavat HIFK:n pelaajia ja valmentajat harjoitusten aikana ja jälkeen. HIFK luovuttaa harjoitusten jälkeen Petrille Joukkueen pelipaidan nimikirjoituksilla, ym.
Kuitenkin päivä jatkuu Illalla , jolloin Oulun Kärpät ja Juha Junno  toivottaa Petrin ja lapset tervetulleeksi seuraamaan ottelua, tässä yhteydessä on  tarkoitus luovuttaa lapsille esim. Kärppien pelipaidat ja lippikset nimmareilla ja Kärppien vuosikirja. Pelin jälkeen Jenni ja Jani antavat molempien joukkueiden parhaille pelaajille palkinnot jäällä.  Lapset ja Petri tulevat Otteluun Kärppien ja HIFK:n vieraina.

Finnair ilmoitti olevansa mukana tässä hyväntekeväisyys tempauksessa, joten lapset saavat turvallisen lahjan Finnairilta Tampere – Oulu -Tampere.

Kaikille jotka ovat jo lupautuneet mukaan tähän hyvään asiaan  Iso Kiitos.