Kansanlaulu - Taivas on sininen ja valkoinen
yhteislaulu
(esilaulajat: Laura Kemppainen, Tina Pudas, Sulo Lehto, Alpo Huikuri, Toni Rantala, Mika Kyllönen, Jouni Qveflander ja Hannu Vänttäjä)
J. Sibelius - Romanssi
Sergei Sarkisjan - viulu
Olga Maslak - piano
Jagues Larue & Louiguy - Kaksi ruusua
Laura Kemppainen - laulu
Olga Maslak - piano
Monti - Csardas
Sergei Sarkisjan - viulu
Olga Maslak - piano
A. Vivaldi - viulukonsertti, a-molli osa 3.
Matilda Moilanen - viulu
Minna Moilanen - piano
Kalman - aaria operetista kreivitär Nariza
Petrus Schroderus - laulu
Sergei Sarkisjan - viulu
Olga Maslak - piano
Kalervo Halonen - Sydämeeni joulun teen
Tiina Pudas - laulu
Olga Maslak - piano
Cardillo - Core´n grato
Petrus Schroderus - laulu
Sergei Sarkisjan - viulu
Olga Maslak - piano
J. Sibelius - Masurkka
Katja Kurttila - viulu
Olga Maslak - piano
Capua Edoardo - O sole mio
Petrus Schroderus - laulu
Sergei Sarkisjan - viulu
Olga Maslak - piano
Oulun NMKY:n poikakuoro
Ynnin Pojat
Kansanlaulu - Kotimaani ompi Suomi
yhteislaulu
0
 

Yrjö Mikkosen avauspuhe:

Arvoisa juhlayleisö!

Lämpimästi tervetuloa tänne Caritas-kodin Tapiola-saliin viihtymään kanssamme.
Armas Suomenmaamme on ollut itsenäinen 89 vuotta ja sitä olemme täällä juhlimassa, mutta samalla me juhlimme myöskin kansainvälistä vammaisten päivää.


Me kaikki suomalaiset tiedämme, kuinka tärkeää maamme itsenäisyydelle on ollut maamme puolustus. Tämän tärkeyden ovat halunneet huomioida myös maamme vaikeasti liikuntavammaiset, joista monet haluavat antaa panoksensa Suomen puolustusvoimille ja olla konkreettisesti osa Suomen itsenäisyyttä. Niinpä ryhmä heistä osallistui ensimmäiseen vaikeasti liikuntavammaisille järjestettyyn maanpuolustusleiriin viime toukokuussa Hiukkavaarassa. Leirin toteuttajina olivat Invalidiliiton asumispalvelut, Oulu, puolustusvoimat sekä Maanpuolustus ry. Harjoituksen johtajana toimi Jouni Qveflander. Tuon leirin ikimuistoisia ja jännittäviä tunnelmia katsomme tämän juhlan aluksi.
(Filmin katsominen)


Suomen lipun värit ovat sininen ja valkoinen. Valkoinen viittaa valkeisiin kesäöihimme ja lumeen.; sininen viittaa taivaan sineen ja järviemme vetten sinisyyteen. Nyt ei ole kesä eikä ulkona ole tällä hetkellä luntakaan, joten tyytykäämme alkutalven siniseen romanttiseen tunnelmaan ja sinisiin säveliin, joita kohta kuulemme nyt alkavassa juhlakonsertissa.


Juhlakonsertin taustavoimina ovat toimineet vammaisten virikeohjaaja Jouni Qveflander sekä Oulun taidemusiikin grand old lady Olga Maslak, joka esiintyy myös konsertin pianisti-säestäjänä. Jounin ja Olgan idea kesällä 2006 oli se, että on tarpeellista järjestää vammaisille oma musiikillinen tapahtuma ja ottaa järjestäjiksi mukaan Oulun alueen eri yhteisöjä ja muusikoita.


Pari sanaa Olga Maslakista. Kesästä 2006 asti Olga on käynyt Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikössä antamassa laulunopetusta vapaaehtoisesti halukkaille. Hän on pyyteettömästi halunnut auttaa nuoria omassa harrastuksessaan ja he ovat harjoitelleet Olgan ohjauksessa 4 – 6 kertaa kuukaudessa. Niinpä tässä hienossa juhlakonsertissa esiintyykin Olgan säestämänä solistina kaksi talomme asukasta, Laura Kemppainen ja Tiina Pudas. He ovat harrastaneet laulua jo pienestä pitäen, taistelleet omien haaveiden puolesta sekä uskoneet vankasti omiin kykyihin, sillä unelmat on tehty toteutettaviksi. Tällä konsertilla haluammekin muistuttaa, kuinka tärkeää on huomata kaikkien ihmisten kyvyt ja vahvuudet ja sen, että on erittäin tärkeää viedä yhteisiä asioita eteenpäin yhteistyöllä.

Tällaisen yhteistyön tuloksena on tämä musiikillisesti monipuolinen konsertti. Sen ovat järjestäneet Caritas-kodin ohella, Invalidiliiton Asumispalvelut Oy Oulu, Caritas koti, Höyhtyän suuralueen vanhus-ja vammaistyöryhmä, Oulun konservatorio, Oulun ammattikorkeakoulu, Ynnin Pojat-kuoro, laulaja Petrus Schroderus ja pianisti-säestäjä Olga Maslak. Juhlan koordinaattorina on toiminut Jouni Qveflander.  Konsertin kaikki esiintyjät ovat mukana juhlassa hyväntekeväisyysperiaatteella ja juhla on tarkoitettu Höyhtyän suuralueen asukkaille.
Minä kiitän omasta puolestani, että olen saanut suuren kunnian avata tämän juhlan. Tästä eteenpäin jatkaa juontajana Sulo Lehto, joka kuuluttaa esiintyjät ja heidän ohjelmanumeronsa. Mutta sitä ennen, emmeköhän anna näin aluksi raikuvat aplodit esiintyjille kiitokseksi ja kannustukseksi!

Yrjö  Mikkonen

 

Tapahtuman koordinaattori: Jouni Qveflander