TOMMI MÄKINEN
 
 

Pienimuotoinen hyväntekeväisyysasia Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikössä

Mukaan olen haastanut nelinkertaisen rallin Maailmanmestarin Tommi Mäkisen, lisäksi mukana ovat koko kaluston voimin vanhemmalla Subaru Impreza N-ryhmän autolla ja juuri vasta rakennetulla uuden karhealla Subaru Impreza (vrx) Karri Marttila  ja Marko Ipatti, jotka molemmat osallistuivat myös Pohjola ralliin 4.1.2003. Marko Ipatin saavutuksia vuonna 2000 oli Englannin rallimestaruus, voitto Pirelli –rallista, toinen Skotlanti-rallissa, kolmas Wales-rallissa ja MSA rallissa jne..

Hyväntekeväisyyspäivänä 13.1.2003 n. puolen päivän jälkeen Tommi Mäkinen tulee Invalidiliiton Oulun asumispalveluyksikköön Lintulaan Kaislatie 1:een tapaaman Jaria.
Tapaamisen jälkeen siirrytään Tommi Mäkisen ja Jarin kanssa Oulussa Oritkariin, jossa on pieni jäärata jossa Tommi Mäkinen istuutuu kuljettajan paikalle Subaru Impreza ja Jari tutulle kartanlukijan paikalle Tommin viereen ja näin Jari saa ikimuistoisen rallikokemuksen oman idolinsa Tommi Mäkisen kanssa. Myös muutkin mukana olijat kuten Jarin tyttö Ida pääsevät Tommi Mäkisen vauhdikkaaseen kyytiin. Mukana radalla ovat myös edm. molemmat autot omistava Karri Marttila ja ratissa nähdään myös Marko Ipatti.

Tässä seuraavassa lyhyesti mistä on kysymys:

Kysymyksessä on 40 vuotta iältään oleva mies henkilö ( Jari) joka on sairastunut vuonna1996. Sitä ennen hän oli normaalisti työ elämässä ja rakkain harrastus oli autourheilu ja on edelleenkin. Hän seuraa sitä miten hänen kuntonsa aina sallii. Keskusteluissa  on selvinnyt, että suurin hänen idolinsa on moninkertainen Maailmanmestari Tommi Mäkinen. Jari on itse ollut kartanlukijana ja kuljettajana/parina hänellä on ollut aina silloin Vesa Juka Muhokselta .He ovat ajaneet vuosia tosissaan, esim. Juniori luokassa ja palkintojakin on  kertynyt huoneen hylylle Useita vuosien saatossa. Vuonna 1997 Jari joutui ottamaan käyttöön pyörätuolin, koska liikkuminen ei enää muutoin onnistunut. Jari on asunut nyt muutaman vuoden Oulun invalidiliiton asumispalveluyksikössä.

Tarkoituksena olisi tässä ajatuksena Jarille sekä hänen rakkaalle lapselleen Idalle hienon hetken luominen oman sairauden keskelle ja päästä hetkeksi irtautumaan niistä ajatuksista ja saada kohdata konkreettisesti oma idolinsa. Sekä tässä kuten myös muissakin järjestämissäni tapahtumissa on myöskin tavoite herätellä ihmisiä Huomaamaan, että jokaisella on mahdollisuus auttaa, sekä että tällaista yhteistyötä voidaan tehdä monien tahojen kanssa. Sekä että unelmista voi tehdä totta. Tämä on myös kannustava esimerkki muulle ympäristölle huomaamaan ja hyväksymään ihmisten erilaisuus sekä pyrkiä murtamaan ennakkoluuloja tai käsityksiä esim. vammaisista/liikuntarajoitteisista.


 
Ystävällisin terveisin Jouni Qveflander